Спорт

Мото сусрет: Бајкери великог срца окупили се у Бачком Градишту

Прва октобарска субота у Бачком Градишту била је у знаку „Мото журке“, коју су другу годину за редом организовали чланови Мото клуба „Сове“ из тог насељеног места уз подршку Општине Бечеј, МЗ Бачко Градиште, организационе групе „Палачинка фестивал“, бројних привредника и пријатеља мото клуба.

Оно што придаје на значају овој манифестацији јесте да су као и претходне године, средства искоришћена у племените сврхе. Овог пута градиштански мотораши определили су се да новац од продаје сакупљених лименки, уложе и помогну на радовима у ОШ „Светозар Марковић“.

Иако је током дана киша падала, љубитељи двоточкаша из свих делова Војводине а и шире, нису оклевали и размишљали да ли ће увеличати овај догађај.  Оно што је најбитније, како истичу и сами организатори јесте да је све протекло у најбољем реду, да су сви уживали како у гастрономском, тако и у музичком делу програма.

Бајкери су поред пасуља који се кувао у два казана, могли и да се засладе, јер је организациона група „Палачинка фестивал“ испекла око хиљаду слатких палачинки за све присутне.

Када је реч о музичком делу програма, мото журку увеличали су Музички центар „Бубамара“, „Les Filles“ и група „Нострадамус“.

У циљу захвалности за пружену подршку, бајкери из Бачког Градишта посетили су Општину Бечеј, где их је угостио члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам Дане Мандић са којим, како кажу, имају одличну сарадњу.

„Захвални смо што Општини Бечеј која препознаје наш рад, едукације младих и будућих возача у саобраћају, под слоганом „Рука на гасу, памет у главу“, као и наш непрестани хуманитарни рад“, кажу из мото клуба „Сове“.

Вукашин Љубојев