Друштво

На Тргу ослобођења грађани Бечеја одали пошту жртвама у основној школи „Владислав Рибникар“

Бечеј, 5. мај 2023.

Данас у 17. часова на Тргу ослобођења организован је помен и паљење свећа за жртве оружаног напада на ученике и наставно и школско особље у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.

Удружење „Само локално“ је на друштвеним мрежама упутило позив грађанима Бечеја а њима су се прикључиле и бечејске школе и све градске институције. Позив за ученике и родитеље бечејских школа упутио је Актив директора бечејских школа, Општина Бечеј као и Канцеларија за младе општине Бечеј

Већи број деце и одраслих окупило се данас на Тргу ослобођења, упаљене су свеће, одата је пошта минутом ћутања.

У име Актива директора бечејских школа присутнима са кратко обратила Лидија Стојшић, директорица ОШ „Здравко Гложански“.

“Трагичан догађај који се догодио  у Београду у основној школи свакако је утицао на све нас, не може нико да остане имун на тако нешто, сви се саосећамо у болу са породицама, другарима, свима онима који су неког изгубили. Сви смо изгубили тог 3. маја 2023. године. Овде смо се окупили како би смо одали пошту још једном свим невиним жртвама како бисмо заједно то учинили. Како бисмо сви заједно рекли и „Стоп насиљу“ не само у школама. Значи говоримо о друштву у целини и зато су позвани били сви наши суграђани, ученици, родитељи. Зато позивам све да сада одамо пошту минутом ћутања.“ – рекла је Лидија Стојшић.