Спорт

Најбољи борци Војводине у Бечеју

КИК БОКС – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ У ФУЛ КОНТАКТУ

Кик бокс клуб Бечеј је у недељу 9. јуна, у сали Друштва за телесно васпитање „Партизан“ у Бечеју, био домаћин Првенства Војводине у дисциплини фул контакт. На такмичењу, које је бечејски клуб организовао заједно са Кик бокс савезом Војводине, учествовало је 98 такмичара из 20 клубова са територије северне српске покрајине, а Бечејци су показали, да осим тога што знају да организују спортске догађаје на највишем нивоу, имају и веома озбиљне такмичаре који су освојили завидан број медаља.
Титуле првака Војводине заслужено су понели пионирка Соња Вукшић, у категорији до 49 килограма, пионир Миклош Кишутцаи, у категорији до 43 килограма, као и кадет Ђорђе Вујаковић, у категорији до 57 килограма, а за потпуни успех Бечејаца побринули су се и јуниори Арон Карољ, у категорији до 63,5 килограма и Никола Влајков, у категорији до 67 килограма.
Лорета Ђурчик и Кристиан Марошевић су били близу освајања златних медаља али уз недостатак спортске среће морали су да се „задовоље“ вицешампионским титулама овог пута.
Ово Првенство било је и прилика да се доделе пехари, медаље и признања за најбоље појединце и клубове из покрајине у 2018. години, а на основу остварених резултата са првенстава Војводине, Србије и међународних такмичењима. Своје место међу најбољим заузели су заслужено и представници Кик бокс клуба Бечеј, па је тако за најуспешнију кадеткињу Кик бокс савеза Војводине за 2018. годину проглашена Милица Стојшин, а тренер Жарко Радовић је такође заузео своје место у друштву најбољих тренера покрајинког кик бокс савеза.
–Задовољан сам и овим такмичењем, као и целокупном годином и сезоном која траје и која је иза нас. Очекује нас згуснут распоред најјачих такмичења где се надам да ћемо показати колико добро радимо и где ћемо наставити да узимамо највиша одличја. Иако је код нас у клубу смена генерација и даље смо у самом врху а од наредне сезоне очекујем наставак тренда добрих резултата и остваривање још бољих, кратко је прокоментарисао Жарко Радовић, тренер у Кик бокс клубу Бечеј.

Синиша Ерак