Култура

Народна библиотека: Литерарни, поетски конкурс

Народна библиотека у Бечеју расписала је и ове године поетски конкурс, овога пута под новим називом „Заједно – Együtt“. Пређашњи назив овог конкурса био је „Сунце стихова“ али је концепт овогодишњи нешто другачији и допуњен па отуда и нови назив. 

Овај конкурс је подржало и Министарство културе Републике Србије а пријаве почињу од понедељка, 20. јуна до 30. септембра. Проглашење победника одржаће се 24. октобра 2022.

Конкурс је намењен младима узраста од 10 до 18 година. Сваки аутор може да пошаље две песме, тема је слободна. 

Циљ овог конкурса, кажу организатори, афирмација књижевног стваралаштва код деце и младих, посебно поезије. Поред тога, наводе, циљеви су и популаризација писане речи као и регионална књижевна сарадња јер овај конкурс није ограничен само на Бечеј. И до сада су на овом такмичењу учествовали деца и млади из целе Србије али и из региона. 

Резултати овог конкурса биће објављени 22. октобра 2022. године када ће бити организовано и свечано проглашење победника у Народној библиотеци у Бечеју уз бројне госте и познате ауторе дечије поезије и прозе. 

Пријаве се могу послати на мејл: maticna.becej@gmail.com. Уз пријаву обавезно потребно је послати и краћу биографију аутора. У наслову мејла треба да се назначи „За поетски конкурс“. За награде неће бити размотрени радови који не задовољавају форму песме, радови који су раније негде објављени и радови који нису послати у назначеном року.