Спорт

Нова опрема за шахисте и кикбоксере

ДОНАЦИЈЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА КИК БОКС КЛУБ БЕЧЕЈ И ШАХОВСКИ КЛУБ ПИОН

Локална самоуправа је наставила са акцијом помагања спортских клубова са територије општине Бечеј, па је у петак 12. марта Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину, туризам и односе с јавношћу уручио Кик бокс клубу Бечеј и Шаховском клубу Пион спортску опрему у вредности од 70.000 динара која је обезбеђења од стране локалне самоуправе и привредних субјеката који послују на територији наше општине.
–С обзиром да смо добили опрему која ћемо користи сваки дан ова донација једна велика ствар за наш клуб. Ми смо дужни да се одужимо добрим резултатима што ћемо сигурно и учинити, као што смо и до сада радили широм наше земље, региона, Европе и Света, казао је Жарко Радовић. Председник Кик бокс клуба Бечеј у којем ради више од 50 чланова, са 15 активних такмичара који се такмиче у свим узрасним конкуренцијима и дисциплинама овог спорта
–До пре две године нисмо имали ниједан дигитални сат, морали смо да молимо клубове који долазе код нас на мечеве да доносе своје сатове како би могли да се такмичимо. Временом кроз донације наших занатлија и привредника успели смо да набавимо половне сатове, али са овим новим које смо добили решили смо проблеме око такмичења, казао је Радован Завишић, председник Шаховског клуба Пион који у постоји од далеке 1968. године.
–Кикбоскерима смо уручили ствари које њима много значе, рукавице, кациге штитнике, бандажере и осталу пратећу опрему која одговора њиховим потребама док смо шахистима шест најмодерних дигиталних сатова који ће олакшати њихове активности и омогућити да се клуб и даље унапређује. Када је у питању шаховски клуб имамо идеју да у оквиру манифестације „Бечеј ноћу“ као увод у све активности организујемо један заиста посећен шаховски турнир где би у центру Бечеја било преко 100 шахиста из читаве Србије а верујем и из региона, истакао је Дане Мадић, члан Општинског већа задужен за спорт, омладину, туризам и односе с јавношћу.
Мандић је говорећи о овој донацији акцентовао чињеницу да и ова два клуба предано и пожртвовано раде са децом и омладином и да у сваком случају заслужују пажњу и подршку локалне самоуправе.
Осим конкретне помоћи поменутим клубовима Дане Мандић је подсетио да је објекат ДТВ Партизана прешао у општинско власништво, што ће значити много приликом конкурисања код виших нивоа власти за његово уређивање и адаптацију ради стварања бољих услова за рад клубова и рекреативаца.
–Не можемо се клубовима бавити једном годишње па да нас после нема у сарадњи са њима. Хоћемо да комуницирамо са њима у виду помоћу у опреми и финансијским донацијама које ће општина да обезбеди у сарадњи са локалним привредним субјектима. Искористио бих и ову прилику да поручим да локална самоуправа јесте њихов партнер и да смо свакако ту за њих, за све њихове планове, програме и активности и сигуран сам да ћемо оставити бољу сарадњу него што смо имали у протеклом периоду, завршио је Мандић.
Ова донација за бечејске кикбоксере и шахисте представља наставак акције помоћи спортским клубовима из Бечеја па је тако у претходних неколико месеци Општина Бечеј обезбедила нову татами подлогу за Џудо клуб Младост у вредности од 300.000 динара, као и 350.000 динара вредну најмодернију опрему за први тим Одбојкашког клуба Бечеј.