Спорт

Војводина и даље „коло води“

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Након одиграна прва два кола фудбалског пролећа Војвођанске лиге Север фудбалери Војводине из Бачког Градишта и даље држе прво место на табели. Градиштанци су оквиру 18. кола у суботу 6. марта гостовали у Новом Кнежевцу и након велике борбе савладали домаћи Обилић резултатом 2:1. Домаћи тим је водио након првог дела игре минималном разликом али су головима Бојана Ђекића и Димитрија Илића у 93. минуту гости дошли до заслужене победе, прве у другом делу сезоне.
Меч у Србобрану, који је одигран у суботу 13. марта, Градиштанци су такође очекивали са надањем да ће новим тријумфом наставити низ добрих резултата али ствари нису ишле онако како су биле замишљане у главама фудбалера лидера на табели. Након неколико промашених шанси гостију домаћини стижу до вођства већ у првом делу игре који је завршен резултатом 2:1 пошто је Братислав Јелић искористио једанаестерац у последњим тренуцима првог полувремена. У другом делу и поред преимућства гостију, погођене пречке, неколико „зицера“ резултат се није мењао.
Терен у Србобрану очигледно не прија Војводини овог пролећа пошто је Србобран у среду 3. марта избацио Војводину из осмине финала Купа Фудбалског савеза Србије на територији Подручног фудбалског савеза Суботица. Градишптанци су повели у том мечу у петом минуту голом Бојана Ћулума а домаћи успели да изједначе три минута пред крај регуларног дела и након пенала прођу у четвртину финала резултатом 3:1.
Већ сутра фудбалери Војводине дочекују тринаестопласирани Раднички из Сомбора, који је у прве две утакмице овог пролећа доживео поразе од ОФК Врбаса и Црвенке, а наредног викенда ће „чета“ Лазара Дабижљевића путовати на увек неугодно гостовање у Челарево где ће их дочекати тренутно деветопласирана екипа ЧСК-а, која је пролећни део почела нерешеним исходом у Товаришеву и победом против ОФК Врбаса. Свакако је да су то мечеви у којој ће Градиштанци тражити своју шансу за нове бодове мада им неће бити лако пошто ће њиховим наредним ривалима сваки бод много значити у борби за опстанак „војвођанског севера“.

С.Е.