Друштво

Нови спортски терен у ОШ „Шаму Михаљ“

У среду, 14. октобра 2020. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Бечеј Драган Тошић свечано су отворили реконструисани отворени спортски терен у оквиру ОШ „Шаму Михаљ“.

„Реконструкција овог терена је урађена у оквиру пројекта Покрајинског секретаријата за спорт и омладину који је финансиран преко Конкурса за санацију и адаптацију, изградњу и опремање инфраструктуре у вредности од 2.5 милиона динара. Претходни терен је био небезбедан и није више био услован да се изводи настава и заиста ми је велико задаовољство да смо успели да комплетно урадимо цео терен да деца имају добре услове на настави физичког и за бављење спортом. Пре неколико година Секретаријат је финансирао и овај терен овде поред за кошарку тако да школа сад има лепе условне отворене терене за спорт. Општина Бечеј је једна од општина са којом смо имали најбољу сарадњу у претходном мандату и урађено је и подржано укупно 56 пројеката вредности 28 милиона динара. Надамо се да ће се та добра сарадња наставити и у наредном периоду“ – рекао је Владими Батез.

Председник општине се захвалио покрајинском секретару Батезу на подршци и помоћи у реализацији како овог тако и претходних пројеката који су урађени у општини Бечеј када је у питању спортска инфраструктура и други пројекти из облести спорта. Он се захвалио и директорици ове школске установе Моники Туфегџић која је локалној самоуправи презентовала овај пројекат још прошле године након чега је одлучено да се инвестира у уређење и санацију спортског терена у оквиру школе. Општина Бечеј је обезбедила и још један мали поклон школи у виду кошаркашких лопти и лопти за мали фудбал као и мреже за голове.

„Ми смо издвојили средства за пројектно-техничку докумен-тацију и надзор и овај терен је сад завршен. Нећемо стати на овоме јер овде у школи „Шаму Михаљ“ има још доста да се ради. Када је у питању наша сарадња са Покрајинским секретаријатом много је било ту пројеката за ове четири године и много је средстава дошло у Бечеј не само кад је у питању школски спорт или спортски објекти него и помоћ спортским удружењима. Ако и даље овако будемо радили и ако и даље Секретаријат буде показивао разумевање за нашу локалну самоуправу сигуран сам да ће Бечеј бити негде у врху по количини средстава које ће добити и у наредне четири године“– рекао је председник Тошић.

Директорица школе Моника Туфегџић се такође захвалила Покрајинском секретаријату и локалној самоуправи на томе што је школа добила још један уређен спортски терен који ће ученици са задовољством користити у настави и за рекреацију.