Óbecse

Nyert az Egy őrült naplója

A horvát Ozren Grabarić előadásával, a Gogol műve alapján színpadra állított Egy őrült naplójával október 18-án ötödik alkalommal vette kezdetét Óbecsén a BEFEMON, azaz az óbecsei monodráma fesztivál, amelyet Tanja Bošković belgrádi színésznő nyitott meg.

Az idén első jubileumát ünneplő fesztiválra a közel harminc régióbeli jelentkező közül hét előadást válogattak be a versenyprogramba: a nyitóelőadás mellett láthatta a közönség Fülöp Tímea Egy szó című, a klasszikus és kortárs magyar  költészetnek szentelt monodrámáját, Milena Živanović Edit Piaf című darabját, a Hullámtörés című Lars von Trier-film színpadi változatát Lőrincz Tímea előadásában, Goran Jelić Ledeni svitac című művét, Ivan Perković Pesnik za pesnike – Momčilo Nastasijević című monodrámáját és Nebojša Milovanović Stand down című előadását.

Az idei fellépőket Dušanka Glid Stojanović és Hana Selimović, a belgrádi Nemzeti Színház színésznői, valamint Robert Raponja rendező, az eszéki Művészeti Akadémia professzora  értékelte. A zsűri két előadást is a legjobbnak minősített, így a díjat Ozren Grabarić és Milena Živanović vehette át. Lőrincz Tímea különdíjban részesült.

F.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *