Друштво

Докле се стигло са водозахватом у Бачком Петровом Селу

Радови на изградњи водозахвата у Бачком Петровом Селу теку по плану, а посебна погодност јесу временске прилике које иду на руку извођачу.

Да подсетимо да се реализација овог пројекта одвија у три етапе. Изградња цевовода од бунара до села је готова као и изградња хидрофорске кућице. Тренутно се асфалтирају прилази око ње, а онда је преостало да се заврши и трећа фаза, а то је опремање кућице са хидромашинском и електро опремом.

Према речима директора ЈП Водоканал, Зорана Грбића, очекује се да радови буду готови за неких 60-так дана и на пролеће следеће године мештани овог села ће имати белу, хлорисану воду која ће бити потпуно исправна.

Дуго се чекало на ово с`обзиром да су два бунара са белом водом избушена још 2008. године, међутим без потребне документације, па се никада нису користили. Захваљујући помоћи локалне самоуправе решени су имовинско правни односи који су били неоходни за аплицирање код виших нивоа власти. Пројекат је одобрио Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и они су обезбедили 80 посто средстава док је преосталих 20 посто дала општина Бечеј. Вредност ове инвестиције је око 40 милиона динара без пореза на додатну вредност, а извођач радова је фирма „Градитељ НС“ из Новог Сада.

Што се тиче жутих бунара, постоји осам микроводовода и они се неће гасити већ ће се у летњем периоду по потреби укључивати за заливање и слично, а биће задржан и понеки јавни бунар.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *