Друштво

Сарадња ротари организације и локалне самоуправе

Гувернер ротари Дистрикта 2483 Србија и Црна Гора, Бранислав Ранђеловић, са својим сарадницима посетио је општину Бечеј и том приликом састао се са представницима Ротари клуба „Стари Бечеј“, а испред локалне самоуправе примио их је Драган Ковачев, члан општинског већа задужен за област привреде, заштите животне средине и комуналне делатности. Сврха ове посете јесте да се упозна локална самоуправа са плановима ротари организације и да се нађу неки заједнички пројекти који би били од велике користи за све грађане Бечеја.

– Ротари организација је иначе једна од највећих невладиних организација у свету која окупља преко 1,2 милиона људи. Један од главних стратешких циљева за ову годину јесте екологија. Такође, ове године смо се определили да урадимо нешто више пројеката из области образовања, па се тако надам да ћемо успети да обрадујемо и неку од школа у Бечеју. То су неки од приоритета, истакао је Ранђеловић.

Драган Ковачев додао је да локална самоуправа већ низ година уназад има веома добру сарадњу са Ротари клубом „Стари Бечеј“ и да је ово уствари само наставак те корисне сарадње.

– У овом разговору са гувернером разменили смо мишљења, причали о неким плановима за будућност и ако остваримо само део тога биће веома корисно за нашу локалну средину. За сваку похвалу су сви планови ротари удружења и локална самоуправа ће их максимално подржати у свим њиховим активностима, додао је Ковачев.

Након састанка заједно су у Горанском парку засадили две саднице и тако симболично обележили почетак акције за пошумљавање и озелењавање планете у којој учествује цела ротари организација.

Ово је само једна од многих акција које реализује бечејски ротари клуб, а  Глигорић је истакао да је идеја да у Бечеју сваки члан ротарија засади по једну садницу. Уз логистичку подршку локалне заједнице и ЈП Комуналац плански ће се све радити само још увек није конкретно договорено где  и када ће се тачно садити али према прорачунима наш град би након тога требао да буде богатији за неких двадесетак нових стабала.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *