Óbecse

Óbecsén járt a Hello Wood

Az 2019-es évet a külhoni magyar gyerekek évének nyilvánította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a program Kárpát-medencei körútjának egyik állomása pedig az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola volt, ahol október 16-án egy csapat diák a magyarországi HelloWood Kreatív Építész- és Designstúdió alkotócsapatával együtt egy beltérre szánt faasztalt és padokat állított össze és festett le. A bútorokból egy tanulósarok lett a könyvtár előcsarnokában, ahol a tanulók társaloghatnak vagy leckét készíthetnek majd. Balog Virág Zsolt iskolaigazgató elmondta: mivel az iskolában egy kísérleti program keretében elindult az egész napos oktatás és a tehetséggondozás, nagy hasznát veszik majd ezeknek a bútoroknak.
Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának az elnöke kiemelte, hogy a rendhagyó csapatmunka lényege a közös gondolkodás és alkotás örömének a felfedezése.
– A gyerekek együtt hoznak létre valami újat és maradandót, ami a jövőben közösségi célokat fog szolgálni. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy épp azért becsülik meg nagyon és vigyáznak ezekre a bútorokra, mert a saját kezük munkája van benne. Az ilyen rendezvények célja az is, hogy a gyerekekben növelje a csapatszellemet, az együttgondolkodást és az együttműködést. A Petőfi Sándor Általános Iskola munkaközössége, a diákok és a szüleik e téren már bizonyítottak, hiszen nagy és eredményes harcot vívtak nemrégiben az iskola megmaradásáért – mondta el Jerasz Anikó.
A HelloWood csapata most harmadik alkalommal látogatott el Vajdaságba, tavaly a külhoni magyar családok éve programsorozat keretében Muzslyán és Tiszaszentmiklóson járt. A Hello Wood Program 2018-ban indult azzal a céllal, hogy a közös építésen, alkotáson, barkácsoláson keresztül erősítse a közösséghez tartozás élményét, s ezáltal magát a közösséget.

F.R.