Друштво

Од Фиће до Ролс Ројса

У недељу 13. септембра одржана је девета по реду скупштина Олдтајмер клуба Бечеј-Нови Бечеј, овог пута на отвореном у складу са препорука и мерама заштите учесника од епидемије COVID 19. Скупштина је одржана у градском Горњем парку код Дечијег диспанзера а одзив учесника је био прилично добар за ове ванредне околности и услове.

Према речима Атиле Силађија организатори су веома задовољни оним што су учесници на овој малој смотри приказали.

„Ову скупштину одржали смо на отвореном јер смо сматрали да на тај начин можемо да будемо сигурни да одржавањем нећемо довести у питање здравствену безбедност учесника. У парку код Дечијег диспанзера било је довољно места за све учеснике, чланове клуба и госте да могу да одрже прописану и безбедну дистанцу. Дан нашег клуба и датум кад обично одржавамо скупштину је 1. октобар али смо ове године изабрали посебан повод и датум који смо желели да обележимо. С обзиром да имамо приличан број „опелаша“ одржали смо овај скуп 13. септембра на дан када је 1973. године произведен последњи Опел Кадет серије Б и званично почео са производњом Опел Кадет серије Ц. На овој нашој скупштини било је чак 10 ових опелових аутомобила. Подељено је 15 награда од којих су најважније оне прве три: прво место заузео је Golf 1 SU, друго место Opel kadett CP, треће место Zastava 750 SU (за рестаурирана возила) док је за нерестаурирана возила прво место заузео Peugeot SO, друго место Spaček NS а треће Volvo Аmazon ST.

Узимајући у обзир околности под којима смо одржали овај скуп ми смо нашим клубовима сугерисали да не пријављују више од 5 аутомобила али и поред тога одзив је био одличан. Имали смо учеснике и госте из свих делова земље, у широком луку од Аранђеловца до Суботице и од Бездана до Кикинде. Биле су заступљене скоро све марке аутомобила и то у распону од Фиће до Ролс Ројса. Оно што нам је било посебно драго је да смо добили шест нових чланова. Није изостало ни стандардно дружење након скупштине, поделили смо се да не правимо гужву па је један бој наших чланова отишао на ручак на отвореном у ресторан на Рибњак а други на Фантаст.“ – рекао нам је Атила Силађи