Спорт

Одбојка: Преко 700 одбојкашица на меморијалу „Паулина Пани Шолтиш“

Меморијални турнир у женској одбојци „Паулина Пани Шолтиш“ одржан је протеклог викенда на стадиону у Бачком Градишту. Организатор овог спортског догађаја је одбојкашки клуб „Либеро“, чија је трагично преминула Паулина била чланица, а покровитељ манифестације у њену част су Општина Бечеј и
Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Ове године окупио се рекордан број екипа, 124, а најпопуларнији женски спорт у Србији играло је више од 700 одбојкашица из двадесет војвођанских места и из Републике Српске.

Турнир су свечано отворили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник општине Бечеј Вук Радојевић и председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић.

Манифестацију је помогла Канцеларија за младе општине Бечеј са 100.000 динара, чији волонтери су уједно били ангажовани на реализацији једног од најмасовнијих спортских догађаја на територији општине Бечеј.

На турниру су учешће узеле девојчице 2009. годиште и млађе, а закључак је да је осим због стицања нових пријатељстава, манифестација од великог значаја јер код деце и младих промо више здраве стилове живота, неговање тимског духа и фер-плеј игре.

Вукашин Љубојев