Спорт

Одбојка: Првенство млађих пионирки – ОССБ освојиле Кикинђанке

Одбојкашки клуб КИ 0230 из Кикинде освајач је финалног турнира и Првенства млађих пионирки Одбојкашког савеза средња Бачка 2009. годишта и млађе, за сезону 2021-2022.

Завршница такмичења за младе одбојкашице одиграна је 11. јуна у спортском центру у Бечеју, а на мрежама покрај Тисе бориле су се одбојкашице из ЖОК Суботица, ЖОК Врбас, ОК Сутјеска из Бачког Доброг Поља, ОК Елан волеј из Србобрана, освајачице турнира из Кикинде и домаће играчице ЖОК Бечеј.

“Бечеј је добио домаћинство овог такмичења, јер имамо добре услове и играмо на три терена. Тај систем нам је најефикаснији и најбољи, волимо да правимо финалне турнире у мало већим салама. Систем такмичења је такав да се кроз квалификационе турнире долази до финалног. ЖОК Бечеј је иначе сезону одиграо одлично”, рекао је тренер ЖОК Бечеј, Саша Бакић.

Екипа Бечеја заузела је треће место у коначном пласману, јер је у полуфиналу испала из трке за победнички пехар од ЖОК Суботица који је био бољи са 2:0, по сетовима 26:24 и 25:22.

“Утакмица је стварно била одлична и буквално је фалило неколико тренутака концентрације да уђемо у финале. Ова генерација обећава”, поносан је Бакић.

Појединачне награде на финалном турниру из екипе Бечеја добиле су: Лена Пајко као најбољи дизач, док је за најбољег примача проглашена Уна Миладиновић.

Вукашин Љубојев