Спорт

Општина Бечеј: Кик-боксери добили нову опрему, донација и за карате клуб “Доџо”

У оквиру циклуса подршке Општине Бечеј спортским клубовима и организацијама, Кик-бокс клуб Бечеј добио је нову спортску опрему за такмичаре вредну више од 100.000 динара, а помоћ и донацију добио је и бечејски карате клуб „Доџо“.

Петнаест такмичара Кик-бокс клуба, свих узрасних категорија, добило је рукавице, штитнике, кациге, тренерке и остале спортске реквизите. Уз нову опрему наставиће да нижу добре резултате, освајају медаље, али и да достојно бране боје Бечеја на свим такмичењима.

“Годинама уназад, откад сам у овом спорту, нисмо имали овакав вид помоћи и подршке локалне самоуправе, какав имамо данас. Захвалио бих се члану Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Данету Мандићу, јер се залаже не само за наш спорт, већ уопште за спорт у граду. Помоћ овакве врсте, али и сваке друге, пуно значи за клуб. Та деца заслужују много, заслужују да им се омогући спортска опрема која је намењена за овај спорт, који је иначе прилично скуп. Рукавице, штитници и кациге нису јефтини и не може то свако да приушти себи. Веома смо захвални за опрему коју смо добили”, казао је тренер Кик-бокс клуба Бечеј, Жарко Радовић.

Карате клуб „Доџо“ основао је брачни пар Петрићевић 2000. године, по повратку из Француске, где су стекли знања и вештине овог спорта. Данас овај клуб броји двадесетак чланова, који на располагању имају три секције – карате за одрасле, вежбе за обликовање тела и таи чи чуан-нa.

“Веома смо пријатно изненађени и драго нам је што смо добили помоћ и подршку Општине Бечеј. Постојимо већ 22 године и лепо се дружимо. Ми смо мали клуб, а људи који овде долазе то чине с љубављу годинама уназад. Чланарину нисмо мењали петнаестак година, јер нам то није био главни циљ, већ дружење и жеља да предамо знање које смо стекли”, објашњава Радмила Петрићевић.

“Велико хвала Општини која нам је доделила помоћ. Ми никад нисмо тражили, јер смо успевали и успевамо да функционишемо без тога. Ипак, кад је добијемо она је и више него добродошла и употребићемо је у добре сврхе”, рекао је Растислав Петрићевић.

Иначе, карате клуб „Доџо“ до сада није био корисник јавних средстава која се додељују по основу конкурса за финансирање спортских клубова и организација, што би требало да се промени у наредном периоду.

“Осим уручења опреме клубовима, желели смо да карате клубу “Доџо” помогнемо да се укључи у систем финансирања локалног спорта. Они  до  сада нису били корисници финансијских услуга у смислу кон- курса који Општина Бечеј расписује сваке године. Са њима смо се договорили да конкуришу путем јавног позива и да од следеће године, уколико буду испуњавали све услове и критеријуме, постану још један корисник јавних средстава, која Општина Бечеј додељује многим клубовима и спортским организацијама у цију унапређења локалног спорта. Такође, разговарали смо и о унапређењу услова у којима овај клуб одржава своје тренинге и то ће бити нешто у чему ћемо искрено и директно учествовати у наредној години. Осим тога, у наредним данима путем привредног сектора изнаћи ћемо донацију од 100.000 динара  и тај новац ће бити уплаћен на рачун клуба. Мислим да ће то за све њих бити један позитиван сигнал да се још више пробуде у смислу сарадње са Општином Бечеј, која може да има бенефите и за њих као за клуб, али и за нас као локалну самоуправу”, , рекао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

Вукашин Љубојев