Спорт

Кошарка: Велики кошаркашки турнир „Трофеј Бечеја“

На четвртом традиционалном турниру „Трофеј Бечеја“ одржаном у спортском центру, учешће је узело око 180 кошаркаша и кошаркашица из пет клубова подељених у 12 екипа. Борба под кошевима водила се на три терена у две мушке и две женске категорије, старији и млађи пионири, и старије и млађе пионирке.

Велики кошаркашки турнир организовао је Кошаркашки клуб Бечеј уз подршку Општине Бечеј и спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“, а под кровом ове спортске установе угошћени су суботички клубови КК Ника који је дошао са три екипе, ЖКК Спартак са једном селекцијом, КК Magic Basket из Темерина са три екипе, КК Тисин Цвет из Сенте са једном селекцијом и домаћи КК Бечеј са по две селекције у мушкој и женској конкуренцији.

“Поред самог такмичења, у првом плану је дружење. Ова деца се иначе познају између себе, пошто често играмо заједно. Мој утисак је да сви ужвају – и деца и тренери и родитељи у публици. Одазвале су се екипе са којима сарађујемо и које попут нас у клубу имају млађе и мушке и женске селекције”, рекао је тренер Кошаркашког клуба Бечеј, Марко Вуковић.

Након одиграних утакмица, екипа Бечеја изборила је следеће пласмане: код момака старији и млађи пионири, бечејски кошарка- ши освојили су другу позицију, док је код старијих и млађих пионирки наш клуб био убедљиво најбољи.

Како би спортски дух остао у младим кошаркашима и кошаркашицама, и како би се подстакли за даља такмичења, након турнира сваки учесник добио је диплому и медаљу.

Вукашин Љубојев