Друштво

Одобрене стипендије за још 28 студената и свечано потписани уговори

Уместо предвиђених 60 бечејских студената које би према прелиминарној листи требало да Општина Бечеј стипендира током 2020/2021. године одлучено је да се за ове исврхе издвоје додатна средства, па ће тако свих 88 студената који су се пријавили а који су задовољили услове из конкурса добити стипендије у наредних 10 месеци. На сајту општине објављена је сада коначна листа коју је потписала председница Комисије за доделу стипендија, Тијана Грујић.

Да подсетимо, конкурс је био расписан 1. децембра 2020. године за академску годину 2020/2021 за редовне студенте државних факултета који су уписани на трећу или четврту годину основних односно прву или другу годину мастер студија.

Студенти су према правилима која су објављена у конкурсној документацији морали да имају најмању просечну оцену 8 а приоритет су имали студенти који се школују за нека од следећих занимања: доктори медицине, стоматологије и ветерине, дипломирани фармацеути, инжењери архитектуре, прехрамбене технологије, електротехнике, саобраћаја, пољопривреде (сточарство посебно), дипломирани информатичари, математичари, физичари, биолози и хемичари, професори немачког и енглеског језика.

Од изабраних студената на коначној листи 32 студента студирају за профиле које је Општина Бечеј одредила као дефицитарне у нашој општини.
Месечна стипендија студентима је 8.000 динара и исплаћује се 10 месеци током ове године. Додељено је укупно 88 стипендије за студенте и за то је у буџету општине обезбеђено сада 7.040.000 динара.

У петак, 5.марта у Великој сали СО Бечеј одржана је свечана додела студентских стипендија. Председник општине, Драган Тошић честитао је младима на досадашњем труду и раду, и пожелео им је пуно успеха за наставак студија.