Друштво

Одобрени нови пројекти у нашој општини

Одобрени нови пројекти у нашој општини

Председник Покрајинске валде, Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања, Недљко Ковачевић уручили су данас уговоре представницима градова, општина и здравствених институција, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Укупан износ додељених средстава је 1.420.000.000,00 динара, а од тога је општина Бечеј добила 38 милиона динара за реконструкцију Доситејеве улице, где ће се радити на саобраћајној инфраструктури, од НИС-ове пумпе до популарног “Чилага”.

Што се тиче финансирања и суфинансирања набавке медицинске опреме, издвојено је 50 милиона динара за 11 здравствених институција у Покрајини. Дом здравља Бечеј добио је средства за набавку новог рендген апарата.

Према речима Недељка Ковачевића, директора Управе, средства су опредељена добрим пројектима чији је циљ смањење јаза између развијених и неразвијених општина у Војводини. Ковачевић је додао и да је Управа за капитална улагања поуздани партнер локалним самоуправама и позвао све да пројекте у будуће припремају пажљиво, како би се Војводина равномерно развијала и како би се подједнако улагало у све области.

Б.С.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *