ВестиДруштво

Одржан први „Ноћни маркет“

Након 17. година успешне сарадње, Туристичка организација општине Бечеј и удружење грађана „Бибер“, заједничким снагама покренули су нову манифестацију, која је по први пут била организована 8. јуна у Бечеју на Тргу Ослобођења, Ноћни маркет.

Ноћни маркет је фестивал хране, пића, дизајна и занатства, који се одржава у вечерњим сатима под отвореним небом на ком ће посетиоци моћи да уживају уз музику, куповину, забаву и добру храну, претварајући уобичајени вечерњи излазак у потпуно ново искуство.

Долазак на манифестацију најавило је око 40 излагача из целе Србије, који су посетиоцима понудили: вино, сиреве, крафт пиво, домаће погачице и кифлице, херцеговачки сир из мјешине, природне сокове без шећера, лангош, труба колач, сосове, зимницу, прозводе од лаванде, мед и производе од меда, бомбоне, ручно рађени накит, штрудле, колаче, сапуне, природну козметику, производе од дрвета, свеће од сојиног воска, зачинско биље.

Неки од излагача су по први пут имали прилику да се представе у Бечеју, посетиоцима Ноћног маркета.

У оквиру забавног програма наступили су полазници Музичког центра „Бубамара“ из Бечеја и Дејан Митић Трио из Новог Сада.

Креативко, ликовна радионица из Новог Сада припремила је две креативне радионице за најмлађе посетиоце као и face painting.

За све посетиоце Ноћног маркета, организатори су припремили били и наградну игру а награде за посетиоце даровали су предузетници и установе из Бечеја.

„Ја сам презадовољна како је прошла манифестација. Чула сам и од посетилаца али и од излагача да имају и неке позитивне критике, да су задовољни и да је манифестација чак боља и од Цветне пијаце и тражили су од нас да ово поновимо сваки месец јер увече је другачија атмосфера. Чак и они људи који раде могу да дођу и да посете овај Ноћни маркет. Желим да се захвалим и Бечејцима па и онима који нису из Бечеја што су данас дошли, пуно нам значи и лепо је имати такве суграђане који те подрже. Имали смо 40 излагача из целе Србије. Било нам је мало теже и да скупимо излагаче зато што јако пуно манифестација је било овог викенда. Само у околини Новог Сада одакле нам долази и највише излагача има око 50 манифестација сличног типа. Људи одаберу најчешће да иду тамо где већ знају шта могу да очекују а ово је сад било први пут код нас. Али без обзира на све ја сам заиста задовољна. Морамо сада заједно са Туристичком организацијом да седнемо да се договоримо и да видимо шта ћемо даље. Ми ћемо видети да ли ћемо све ово поновити још који пут ове године. Ми после сваке манифестације сваки пут направимо анализу, шта смо још могли да урадимо, шта да допунимо, сумирамо како је све прошло, па ћемо видети …“ – рекла је Миомира Машић Остојић из Удружења „Бибер“ на самом крају Ноћног маркета.

Овај пројекат је подржан и од стране других партнера: Општине Бечеј, ЈП „Комуналац“ Бечеј, Naxi Active Radia, System Bilborda и Градског позоришта Бечеј.

Photo: Shegi