Друштво

Одржана „Бечејска стаза здравља“ – БЕСТ 2022.

Друштво за борбу против шећерне болести је у четвртак 29. септембра 2022. године организовало на централном градском тргу манифестацију „Бечејска стаза здравља– БЕСТ“ 2022. године.

Као и претходних година манифестација је започела са тркама ученика нижих разреда основних школа, проглашени су победници а након тога су почели припреме за шетњу и евидентирање учесника и старт овогодишње „стазе“.

Обавезни део ове манифестације су увек и штандови за мерење нивоа крвног притиска и нивоа шећера у крви као и телесне масе, висине. На штандовима су учесници и остали грађани могли и да се посаветују са лекарима након мерења.

Наравно, није изостало ни уобичајено освежење за учесни ке, између осталог „Туринка“ из Турије је обезбедила и здравију опцију од кифлица, јабуке.
Ову традиционалну манифестацију подржали су: Општина Бечеј, ЛИНДЕ ГАС СРБИЈА Бечеј, LUX COLOR, PRINTING Бечеј, PROMONT GROUP Нови Сад, PHARMA MAAC Београд, ПРИЗМА-1993 Бечеј, Градско позориште Бечеј, Дом здравља Бечеј, ученици и наставници нижих разреда свих Бечејских основ них школа, као и сви остали учесници.