Спорт

ОФК Бечеј 1918 је у Првој лиги

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су успели да се пласирају у Прву фудбалску лигу Србије и на тај начин остваре оно што је пре годину дана било скоро незамисливо. Након пласмана у Српску лигу група Војводина председник Драган Кнежев и спортски директор Дејан Станојев су истакли да је циљ екипе да буде стабилан српсколигаш али и да ће вребати сваку шансу која се укаже за пласман у Прву лигу Србије.
Те најаве су тада деловале мало оствариве али њих двојица су „засукали рукаве“ и најозбиљније ушли у пројекат који је резултирао овим успехом. Ангажован је млади тренер Јовица Лакић који је окупио екипу са којом је корак по корак крчио пут ка врху и када га је једном заузео није га пуштао до краја. Створен је тим који је био надмоћан у првој полусезони где је само једном поклекао па је са заслужених +11 бодова презимио паузу и донео прелепо фудбалско пролеће у Бечеј.
Најаве да ће пролећна сезона бити тежа убрзо су се оствариле па наша екипа није успела да понови велику серију победа из јесењег дела али је зато искористила прву „меч лопту“ за пласман у виши ранг и то на изузетно тешком гостовању у Пригревици против домаћег „Братства 1946“. Утакмица 26. кола одиграна је у суботу 12. маја и завршена је резултатом 2:2(2:1). Оба гола за нашу екипу је постигао Коста Дражић, досвољно за велико славље наших фудбалера.
Наредни меч је одигран у среду 16. маја у Панчеву где је наша екипа славила са 1:0(1:0) голом Косте Алексића, а прошле суботе је у Бечеју савладана Црвена звезда из Новог Сада са 2:1(1:0). Голове за домаћина су постигли Немања Васин и Коста Дражић.
До краја сезоне нашу екипу очекују још две утакмице. Данас ће гостовати екипи Младости у Бачком Јарку а у суботу 2. јуна на Градски стадион у Бечеј долази екипа Борца из Сакула. Том утакмицом ће се завршити српсколигашки пут изабраника Јовице Лакића којим су надмоћно протутњали ка другом по снази рангу у држави.
Фудбалери ОФК Бечеј 1918 ће после овог меча отићи на заслужени одмора а пред управом који предводи председник Драган Кнежев ће бити још већи изазов него прошлог лета пошто ће морати да уложи велики напор да обезбеди екипи услове и могућности да се од јесени не одигра само епизодна улога у Првој лиги. Познавајући са коликом енергијом је руководство ОФК Бечеј 1918 радило у протеклим сезонама љубитељи фудбала у Бечеју могу бити спокојни јер могу рачунати на то да ће наша екипа и од јесени бити важан фактор у прволигашком друштву.

С.Е.