Спорт

Олдтајмер клуб Бечеј-Нови Бечеј екипно без пехара

Олдтајмер клуб Бечеј-Нови Бечеј ове године освојио је четврто место на Националном шампионату у мото тркама. Иако су амбиције биле веће, овога пута екипно су сезону заокружили без пехара. Ипак, појединци су остварили добре резултате на минулим такмичењима, објашњава председник Олдтајмер клуба, Атила Силађи.
“Хтели смо да освојимо барем треће место, међутим, трка у Кикинди је одложена. На тркама на Наваку смо освајали прва и друга места, с тим да имамо Балканског шампиона у класи од 125 кубика, а то је Золтан Беркеш, затим Горан Тајков и Стеван Татић прво место на Балканском шампионату у мото класику, 50 кубика”, са поносом истиче Силађи.
Од традиционалних активности, љубитељи олдтајмера су у оквиру годишње јубиларне десете скупштине организовали и сусрет и дружење у склопу којег је реализован туристички рели до Бачке Паланке одакле се ишло за Бач.
“Следеће године планирамо да поновимо туристички рели. Једна од идеја је да направимо не само испит спретности, већ и испит знања, десет кула. Учесници ће морати да нађу десет кула и да их фотографишу и да их покажу за време ручка, да видимо ко је шта пронашао и докле је стигао. Подразумева се да ће све бити временски одређено и тачно ће се знати када треба да буду да одређеном пункту”, објашњава председник Олдтајмер клуба Бечеј-Нови Бечеј.
И у време зимског периода чланови Олдтајмер клуба Бечеј-Нови Бечеј не мирују. То време искористиће да припреме своја возила за наредну тркачку сезону.

Вукашин Љубојев