Спорт

Лоша здравствена ситуација одложила гостовање у Новом Пазару

ФУТСАЛ

Након одигрног шестог кола Прве футсал лиге Србије и убедљиве победе над Ивањицом од 5:2, КМФ Бечеј 2003 изборио се за другу позицију на табели, где је делио исти број бодова са екипом Лозница Град и Новим Пазаром, док је након последњег седмог кола и одложене утакмице са Новим Пазаром спао на четврту позицију.
У мечу играном у петак 12. новембра, на паркету спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“, момци са Тисе јесу славили, али су остали играчки ослабљени за наредна кола, што је задало велике проблеме за наредне утакмице и одразило се већ у колу које је требало бити одиграно минулог викенда.
Када је реч о утакмици са Ивањицом, у првом делу меча домаћи су успели да направе разлику од 3:1 и тако са благом предношћу оду на одмор, док су у другом са још два гола успели да обезбеде себи нова три бода.
Први гол постигао је Бодоњи у седмом минуту меча, изједначујући постиже Ракић у 10. у 15. минуту из окрета Голуб повисује на 2:1, а до самог краја првог полувремена због нагомилавања прекршаја, Живкуцин из најстроже казне постиже гол за коначних 3:1 у првом делу меча.
У другом делу утакмице гости крећу са свих пет играча у напад, што у два наврата кажњава Новаковић и то у 24. и 29. минуту меча. Други гол за госте постигао је је Милановић, који је успео да смањи разлику на 5:2.
Седмо коло и велики број болесних и повређених играча приморали су стручни штаб КМФ Бечеј 2003 да откаже утакмицу у Новом Пазару, јер нису могли да рачунају на чак девет играча.
„Због лоше здравствене ситуације код великог броја играча, ми смо поднели захтев комесару за такмичење Прве футсал лиге Србије, господину Бошковићу, да у складу са чланом 10 став 3 пропозиција за футсал такмичење Прве лиге 2021-2022, да нам одложи утакмицу са Новим Пазаром. Уз све то, поднели смо целокупну медицинску документацију коју су играчи одрадили (Јовановић у Пожаревцу, Живић у Београду, Живкуцин и Бодоњи у Врбасу и Вадаски, Андрић, Кораћ и Божичић у Бечеју). Комесар за такмичење је проследио наш захтев медицинској комисији Фудбалском савез Србије која је прегледом исте, установила да је све у реду и да је валидна, те је самим тим молба услишена а утакмица са Новим Пазаром одложена за 1. децембар“, казао је Горан Страјнић, испред КМФ Бечеј 2003.
Наредна утакмица која очекује Бечејце заказана је за недељу 28. новембра у пола осам, а на паркет спортског центра у Бечеју долази екипа Земун Само право.

Омладинци у недељу пред својом публиком

Поред сениорског састава КМФ Бечеј, омладински састав очекује утакмица 3. кола Б групе Омладинске футсал лиге Војводине, која ће се играти у недељу 28. новембра од 17 часова у спортском центру у Бечеју, а у госте долази КМФ Хајдук из Куле.
Подсетимо у досадашњем такмичењу млади Бечејци су изгубили у Врбасу са 8:2, док су у другом колу играли нерешено са Тисом у Новом Бечеју.
Лигу чини 16 тимова подељених у 4 групе, а игра се двокружни бод систем. Из сваке групе по прве две екипе из сваке групе пласирају се у наставак такмичења.

Вукашин Љубојев