Циљ испуњен, али остаје жал за првим местом

ФУДБАЛ – ОФК Бечеј 1918:

Девет победа, три нерешена меча и три пораза, тридесет бодова и трећа позиција на табели, резултат је Омладинског фудбалског клуба Бечеј 1918 који је постигнут у јесењем делу сезоне.
Фудбалери Бечеја посустали су пред сам крај српсколигашког каравана и остали без врха табеле. Протекле три утакмице значано су утицале на позиционирање момака са Тисе на табели.
Након ремија у Руми (0:0), на Градском стадиону крај Тисе у 14. колу била је боља последње пласирана екипа Старог Града из Бачке Паланке са 2:1.
Грешке Бечеја, али и сама чињеница да гости немају шта да изгубе, исходовала је да три бода оду у Бачку Паланку.
Први и једини гол у првом делу меча постигли су гости преко Костића у 38. минуту.
У другом делу утакмице Воргучин успева да изједначи на 1:1, али већ у наредном минуту Тасић са беле тачке повисује на 2:1 за Стари Град што је и био коначан резултат меча.
Последња утакмица јесењег дела такође је лоше прошла по тим Бечеја, јер су врло брзо примили голове, а када је екипа Радничког повела са три нула, било је јасно да се плаво-бели враћају кући без бодова. Покушали су, ипак, некако Бечејци да се врате у игру смањивањем резултата на 3:2, али за неки већи преокрет није било снаге. Голове против Сомбораца постигли су Савановић и Томић.
„Већ три или четири последња кола играмо без великог броја играча, што због повреда и болести тако и због жутих картона. Били смо приморани да у једном шареном саставу изађемо на утакмицу са Сомбором, чак су неки од играча и са повредама заиграли на том мечу. Оно што још морам да издвојим јесте да Раднички из Сомбора не заслужује то место на табели где се тренутно налази јер имају јако добар тим и тај тим је прављен на почетку ове сезоне да буде у самом врху табеле“, казао је спортски директор ОФК Бечеј 1918, Милош Андрић.
Подсетимо да су фудбалери Бечеја у чак девет кола били на првој позицији на табели, или делили исти број бодова са првопласираним тимом, осим у шестом колу када је Феникс имао два бода више. До 13. кола плаво-бели забелезили су девет победа, три ремија и само један пораз, а онда у последња три кола уписују само један бод.
„Презадовољни смо јер смо јесмо планирали да будемо у самом врху, али мислим да смо први део првог дела првенства одиграли одлично, да смо те неке дерби утакмице преломили у своју корист и доста дуго били на челу табеле. Наравно да остаје жал за тим првим местом, ако би некако и сумирали утиске, утакмица са Старим Градом је била та која нас је избацила из колесека, што нас је коштало прве позиције. У почетку са неким нашим амбицијама смо имали план да желимо да будемо у горњем делу табеле, што смо и остварили, тако да могу још једном да кажем да смо и са овим трећим местом изузетно задовољни, али се наравно не задовољавамо тиме“, истакао је Андрић.
Играчи су тренутно на одмору, али за управу клуба сада тек креће посао, а то је да се задржи окосница тима, тачније што више играча.
„Видећемо колико ћемо у томе успети, а од свега тога зависи и колико ћемо нових играча довести у прелазном року, док ћемо прозивку заказати између 15. и 20. јануара“, казао је Андрић.

Вукашин Љубојев