Воша у топ пет

ФУДБАЛ – Бачко Градиште

Оно што су зацртали у управном одбору Војводине из Бачког Градишта заједно са играчким кадром пре самог почетка јесењег дела сезон, то је и остварено – зимовање на неком од првих пет позиција у Војвођанској лиги Север.
Након што се екипа Војводине опростила од својих навијача у Бачком Градишту, онако како и доликује – победом, када је савладана екипа Препорода из Новог Жедника са 4:3, тако се и генерало опростила од јесењег дела сезоне, такође победом, овог пута над Његошем у Ловћенца са 5:0.
Што се тиче утакмице 14. кола и Препорода, Војводина је врло брзо отворила утакмицу. Први гол постигао је Јелић у петом минуту, а потом Топић у осмом. Судећи по два врло рано постигнута поготка очекивао се још који до краја првог дела утакмице, што се није догодило.
Ипак оно што се није испунило у првом полувремену јесте у другом. Чак пет голова, три у мрежи Војводине и два у мрежи Препорода.
Први гол у другом делу постигао је Ковач у 49. минуту за 2:1, а онда Ненад Кудрић у 53. и Стјепановић у 68. минуту повисују на 4:1. До самог краја утакмице гости успевају головима Милића и Ковача да се приближе на само један разлике, али до истека 90. минута резултат је остао 4:3 за Војводину из Бачког Градишта.
У следећем и последњем колу у јесењем делу сезоне гостовање у Ловћенцу протекло је као “рекреациона” утакмица истакао је председник ФК Војводина, Горан Кудрић.
“Сама утакмица није била лоша, леп фудбал се играо и гледао, прва четири гола постигли смо у првом полувремену али смо онда у другом решили да повучемо ручну, што је исходовало још само једним поготком за коначних 5:0 за нас”, рекао је Кудрић.
Са везане три победе на самом крају полусезоне, момци из Бачког Градишта упели су да се одлепе са девете позиције и да заврше овај део такмичења на петој позицији са 27 бодова.
Када је реч о целокупном јесењем делу, Војводина је кренула веома шаренолико. У самом старту победе, ремији и пораз у шестом колу од Бачке из Пачира. Затим креће серија од три победе, потом од три пораза, и као што смо већ рекли у послења три кола поново три победе. Све укупно изгледа овако: осам победа, четири пораза и три нерешене утакмице.
Сумирајући целокупну плусезону председник Војводине напомиње да је првенствено дошло до смене тренера на почетку.
“Многи су предвиђали да је то један почетак краја за ФК Војводину и да ћемо испасти из лиге, али десило се сасвим супротно. Што се тиче саме екипе, мислим да је најбоља у лиги тренутно. С тим да смо имали три кључна играча на бековским позицијама која су била повређена и мислим да је то имало утицај на досадашњи пласман. Када је реч о самим бодовима, најжалије ми је бодова у Челареву и Пачиру јер би са њима данас били убедљиво други на табели”, закључио је Горан Кудрић.
Фудбалери из Бачког Градишта тренутно су на зимској паузи која траје до двадесетог јануара, када ће отпочети са припремама у спортском центру у Бечеју и на помоћном стадиону у Бечеју. Ипак, како каже Кудрић, постоје индиције да ће се у случају стабилизације тренутне епидемиолошке ситуације можда путовати у току зиме на викенд турнир у Мађарску како би се играчи и у току зимске паузе дружили и играли заједно.
“Пробаћемо до краја другог дела сезоне да склопимо коцкице и да пробамо за 110 година ФК Војводина да уђемо у Српску лигу”, рекао је председник Воше.

Вукашин Љубојев