Економија

Опремање парцеле за I-Nove tekstile биће ускоро завршено

У индустријској зони код фирме I-Novi Tekstili још увек нису завршени радови на изградњи пута до ове фирме. Такође још увек су у току и радови на изградњи прикључака за струју и канализацију. Према речима запоселних у овој фирми ЈП “Водоканал” је једини у року завршио постављање цеви. Рок за завршетак пута био је још негде у фебруару месецу ове године. Према сведочењу запослених било је веома тешко ових неколико месеци радити на изградњи фабрике, пролеће и почетак лета су били веома кишовити па су се возила и машине заглављивале у блату. Опремање индустријске зоне је обавеза локалне самоуправе па смо њима и послали упит зашто се касни са радовима и када се очекује да ће бити завршено опремање парцеле на којој се налази нова фирма.

Од начелника надлежног сектора општинске управе Виђенка Вујиновића добили смо следећи одговор:
“У индустријској зони у Бечеју на путу према фирми I-Novi tekstili, извођени су радова на изградњи канализације отпадних вода са црпном станицом. Извођач је „Imperial buildings“ доо из Новог Сада. Предметни радови су завршени у највећем делу, односно тренутно су обустављени док се не изгради прикључак на струју (поставе каблови), након којег би извођач на канализацији за један дан завршио преостале радове. Прикључак на струју треба да уради „ЕПС Дистрибуција“ доо Београд. У јучерашњем разговору, саопштено ми је из дистрибуције да су налог за рад предали почетком јуна и да ће проверити у ком статусу је реализација тих радова.

Поред ових радова, претходно смо реализовали пројекат изградње водовода на предметној локацији. Такође су рађене и друге инсталације. Након постављања свих потребних инсталација у појасу пута, логичан корак би био реконструкција самог пута. Што се тиче изградње пута, Општина ће сагледати могућности и у наредном периоду потражити начин за завршетак опремања овог дела индустријске зоне, односно пута до нове фабрике.”