Економија

Општина Бечеј: Дуплиран износ за енергетску санацију кућа и станова

Члан Општинског већа задужен за привреду и заштиту животне средине, Драган Ковачев потписао је данас уговор са Министарством рударства и енергетике за финансирање програма енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Бечеј.

Председник Општине Бечеј заузео је став да ове године буде дуплиран износ средстава која ће бити додељена домаћинствима како би што већи број суграђана био у прилици да добије субвенције, а све то у циљу подизања енергетске ефикасности њихових домова. Општина Бечеј је за ту намену издвојила 10 милиона динара, као и ресорно министарство, што значи да ће укупан буџет за ову меру износити 20 милиона динара.

„Прошле године смо мером енергетске санације породичних кућа и станова обухватили укупно 66 корисника. Суфинансирали смо мере унапређења термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде. Захваљујући томе што су ове године средства дуплирана, очекујемо да ћемо значајно повећати број грађана и домаћинстава, који ће на овај начин успети да остваре одређене уштеде, као и да унапреде услове у којима живе њихове породице“, рекао је члан Општинског већа задужен за привреду и заштиту животне средине, Драган Ковачев.

Ускоро ће бити расписани јавни позиви за привредне субјекте који ће изводити радове, након чега ће бити објављен јавни позив за грађане који желе да учествују у остваривању права на ове субвенције.