Друштво

Општина Бечеј: Од суботе 15. јула на Тиси ће радити спасиоци

Ове године ће спасиоци који су радили на базену бити пребачени да раде на Тису. Ангажовано је 8 лиценцираних спасилаца који ће ове године дежурати на Тиси. Они ће почети да раде од суботе 15. јула. Спасиоци ће бити препознатљиви, обележени и лако уочљиви за грађане којима буде затребала помоћ или нека информација, носиће спасилачке бове и биће на издигнутим постољима. Они ће бити распоређени на простору од степеништа до последњег објекта у камп насељу.

Овим поводом, на конференцији за штампу која је организована поводом затварања базена због предвиђених радова, медијима се обратио и Дане Мандић, члан Општинског већа задужен за спорт и младе.

„Битно је рећи да је током овог лета у организацији Општине Бечеј а у сарадњи са Савезом спортова и Канцеларијом за младе у плану да се реализује низ едукативно забавно-спортских садржаја на Тиси јер је сасвим сигурно да ћемо овог лета имати већи број грађана који ће спас од врућина потражити на реци. Нећемо седети скрштених руку да изађемо у сусрет грађанима који ће тамо проводити лето. Обратићемо пажњу на безбедност али и допунити неке садржаје који до сада нису постојали на Тиси. У плану је и ревитализација терена за бич-волеј тамо на некадашњој плажи где се пре неколико година одржавао фестивал. Ми ћемо учинити све што можемо да ове године обезбедимо услове да Бечејцима лето на Тиси буде што занимљивије и садржајније и да сви заједно искористимо ову прилику да боље упознамо Тису и купалиште на Тиси“. – рекао је Мандић.