Култура

Pisac Dejan Jasnić objavio petu knjigu kratkih priča „Polog“

Protekle nedelje, u Gradskom muzeju 11. jula održana promocija knjige „Polog“ Dejana Jasnića. Ovo je peta knjiga po redu koju je objavio Dejan Jasnić, koji satirično objašnjava živote radničke klase.

Satira je moj fah, ali za razliku od satire koja je pretežno vezana za političare i političku elitu, ja sam svoje pisanje usmerio prema narodu koji je u stvari tu elitu i izdigao i postavio tu gde jesu. To je sve tako polazeći od one narodne poslovice ‚Kakva svinja takva mast, kakav narod takva vlast‘ Zato je meni cilj da izazovem kod čitalaca situaciju da se u stvari iskreno zapitamo ko smo i kakvi smo u stvari, opet, polazeći od one narodne da je čovek samom sebi najveća tajna“, kaže Jasnić.

Na promociji sa početkom u 18 časova gostovali su predsednik Književno umetničkog kluba „Pero amatera“ Dragan Savić, Siniša Erak nekadašnji novinar lista Bečejskih dana kao i piščevi specijalni gosti Akoš Molnar i Anastasija Subašić, mladi talenti muzičke škole iz Subotice.

Iskren da budem da ni sam nisam verovao da će to biti sve na jedan takav izuzetan način. Prvo me je iznenadila puna sala, obzirom da je bila i velika vrućina, ljudi su na godišnjim odmorima i tako dalje. Međutim sama promocija je bila vrhunska i puna emotivnog naboja. Čak je i meni par puta tokom predstavljanja i čitanja mojih priča zastajao dah da ne kažem knedla u grlu“, komentariše pisac kada smo ga pitali za utiske sa promocije.

Ovo je peta knjiga po redu koju je objavio Dejan Jasnić, koji satirično objašnjava živote radničke klase. Prva njegova knjiga „Milan Savić i sinovi“ izašla je 2015. godine, pa nakon toga „Pismo sinovcu“ 2017. godine, „Kad procveta kaktus“ 2020. godine i prehodne godine „Orasi u džepovima.“

Naredna knjiga koja je. kako je pisac otkrio, u procesu pisanja trebalo bi da bude izdata od strane KUK „Pero amatera“ Bečej.

Izvor izdvojene slike: Privatna arhiva/ Dušan Jasnić