Спорт

Осам медаља Бечејаца

КИК БОКС – ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ У ДИСЦИПЛИНИ К1

Такмичари Кик бокс клуба Бечеј су остварили још један веома добар наступ на изузетно квалитетном Првенству Војводине у дисциплини К1 које је у суботу 14. децембра одржано у Темерину где се окупило преко 100 такмичара жељних да што бољим наступом окончају такмичарску 2019. годину.
Константну добру форму Бечејци су потврдили и на овом такмичењу са пет освојених златних медаља. На највиши степеник победничког постоља се заслужено попела пионирка Соња Вукшић у категорији до 59 килограма. Веома успешни су били и јуниори, па су Милица Стојшин, у категорији до 60 килограма и Ђорђе Вујаковић, у категорији 60 килограма потврдили своју одличну форму и заслужено понели епитет најбољих у покрајини. Сениори, Тот Арнолд, у категорији до 57 килограма и Сава Бањеглав, у категорији до 91 килограм су „зачинили“ одличан наступ Бечејаца освојивши најсјанија одличја чиме су крунисали веома добру сезону која је иза њих.
Сребрне медаље су освојили Никола Влајков и Арон Карољи који су финала изгубили од веома добрих бораца из Руме и Зрењанина. Карољи је у јуниорској конкуренцији у категорији до 63,5 килограма у финалу поражен од Богдана Драшковића репрезентативца Србије тесном одлуком судија резултатом 2:1. Јуниор Никола Влајков је у категорији до 67 наступио у сениорској конкуренцији у „А“ класи где је у одличном финалу поражен од сениорског репрезентативца наше земље Милоша Честића. Према речима Жарка Радовића, тренера Кик бокс клуба Бечеј, њихова два меча су по општим оценама проглашена за два најборбенија и најузбудљивија на првенству и нијансе су одлучиле победника.
Успех „бечејске делегације“ употпунио је и кадет Алекса Лазиница који се у категорији 54 килограма окитио бронзаном медаљом.
Годину смо привели крају на прави начин, а ничега од свега овога не би било без рада и труда бораца. Током целе сезоне смо приказивали добре наступе и освајали медаље са највећих такмичења у нашој држави а такође смо били успешни у иностранству. Желео бих да се захвалим мојим такмичарима на труду и вредном раду који се најбоље види кроз резултате које остварујемо, казао је Жарко Радовић.

Синиша Ерак