Спорт

Заслужено на врху табеле

ОДБОЈКА – ДРУГА РЕПУБЛИЧКА ЛИГА СЕВЕР

Сениорска екипа Мушког одбојкашког клуба Бечеј остварила је изузетно битну победу у дербију јесењег дела Друге републичке лиге групе Север на гостовању дотадашњем лидеру екипи Кулпина са 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:19). Бечејци су у утакмици која је одиграна у недељу 12. децембра у сали Основне школе „Јан А. Коменски“ у потпуности надиграли домаћу екипу која је само у трећем сету пружила достојан отпор гостима и забележили победу којом су се попели на врх табеле.
Шест дана касније је у Бечеју у хали УСКАО „Ђорђе Предин Баџа“ гостовала екипа Партизана из Бача коју су Бечејци савладали такође са 3:1 (25:17, 25:17, 20:25, 25:17) и опет је ривал наше екипе успео да освоји само трећи сет док је у осталим периодима игре квалитет наше екипе долазио до изражаја и на крају су очекивано бодови уписани на конто наше екипе.
Након осам кола екипа коју предводи тренер-играч Веселин Џигурски заслужено заузима прво место на табели са свих осам победа и 21 бодом. По бод мање имају друголасирани Куплин и Дунав волеј из Новог Сада, док други тим Војводине НС Семе заузима четврто место са 18 бодова. На самом зачељу табеле је Сомбор са три бода.
Последњу утакмицу у првом делу првенства Бечејци ће одиграти у Бачком Петровцу где ће их у сали дочекати домаћа Младост која је са три освојена бода тренутно девета на табели. Свакако је да ће изабраници Веселина Џигурског тражити своју шанску да ову одбојкашку јесен заврше на најбољи могући начин и да са максималним резултатом сачувају сам врх табеле који им по приказаним партијама и припада како би могли да презадовољни урађеним оду на заслужени зимски одмор.

Синиша Ерак