ДруштвоСервис

Отварање кружног тока на Чилагу

Након посете и обиласка спортског центра делегација покрајинске владе са председником општине је и званично отворила кружни ток на раскрсници на Чилагу. Уприличено и свечано пресецање врпце и овим чином је ова раскрсница пуштена у саобраћај. Овим поводом новинарима су се обратили потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник општине Бечеј, Драган Тошић.

Потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић је тим поводом рекао: „Овај кружни ток који спаја 5 улица је само део једне целине радова на инфраструктури у центру Бечеја, пре свега саобраћајној инфраструктури града. Радови су вредни око 34 милиона динара представљају континуитет радова и наставак у односу на Доситејеву улицу коју смо отворили 8. јануара прошле године тако смо започели пословну 2018. годину и сад је завршавамо инвестицијом вредном 55 милиона што је, дакле, укупно скоро 90 милиона динара уложено у току ове године. Ово су веома важни и велики пројекти за Бечеј. Поред тога било је доста пројеката ове године из Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство које води колега Радојевић. Уложена су средства у водоводну и канализиациону мрежу, атарске путеве са отресиштима, у црпне станице, сви заједно имамо доста разлога за задовољство. Заједничким радом општине Бечеј и покрајинске Владе реализујемо сад већ у континуитету инвестиције у овој општини. То је политика покрајинске Владе, та политика је пре свега развојна и са њом ћемо наставити и у 2019. години са, надамо се, и нешто већим буџетом и интензитетом.“

Председник општине Бечеј, Драган Тошић је пре и званичног отварања раскрснице рекао: „Општина Бечеј је у овај пројекат уложила око 25 милиона динара. Овај трг и цела Доситејева улица је сада можда најбезбедније саобраћајница у граду. У Доситејевој сада има довољно и паркинг места, много више него раније, наравно биће много више и паркинг места у улици Милоша Црњанског када се заврши, што нам је следећа велика инвестиција. Овде на самом тргу никада нису била паркинг места и људи су паркирали возила у раскрсници што је отежавало прегледност саобраћаја и што је било веома ризично. Наставак инвестиција је улица Милоша Црњанског да би завршили ову целину. Завршићемо најпре улицу Золтана Чуке до семафора, а након тога почињемо радове у улици Милоша Црњанског, до Змај Јовине улице. Биће санирани део Герберове улице дрворед и расвета (која ће бити део комплетне реконструкције расвете у граду). Ми желимо да будемо власт која инвестира а да би се то остварило морате да имате амбициозне буџете, да имате подршку и републичке и покрајинске владе“.