ДруштвоЕкономија

Отворен бар/ресторан “Барон” у спомен кући Богдана Дунђерског

Ресторан и бар “Барон” отворен је у суботу 20. априла у простору задужбине Богдана Дунђерског на самом централном градском тргу. Коначно је после скоро више од једне деценије завршена агонија са рушевином која је нарушавала изглед трга, сада је то лепо уређен простор са погледом на центар града, цркве, општину. Зоран Малић, власник бара/ресторана, је овај простор узео у закуп, завршио радове на објекту који су остали недовршени током реновирања и опремио један веома леп и луксузан простор који је достојан локације на којој се налази.
Разговарали смо са власником Зораном Малићем о томе како је прошло свечано отварање, какви су планови за пролећну и летњу сезону.
“Отварање је у суботу прошло одлично, сви столови су били резервисани још пре отварања. Хтели смо да кренемо са кухуњом одмах од старта али још увек немамо ангажовано довољно адекватне радне снаге. За сада служимо кафу, сокове, полако улазимо у свакодневни рад. Надамо се да ћемо у току летње сезоне кренути и са радом кухиње. Башта је је почела са радом већ овог викенда и била је препуна цео дан јер је време било лепо. Коначно Бечејци имају башту на Погачи где могу да седну са погледим на трг и да попију кафу, сок. Ја очекујем да Бечејци схвате да је овакво место нешто што је дуго времена веома потребно нашем граду. Када су околни локали у питању на централни градски трг у овом моменту излазе углавном банке, они су добре платише и имају средстава да изнајме ту простор и са њима је веома тешко такмичити се и бити конкурентан, то је највероватније и разлог зашто нема више ресторана и кафића на тргу. Туристи који дођу у Бечеј, на кратко или дуже не могу да седну у центар града и попију кафу а да истовремено имају поглед на две прелепе цркве, задужбину баронице Јовић, на нови трг. У овој кући је седео некада Урош Предић док је радио иконостас на цркви, све то има своју историјску вредност и чини легат овог града који свакако може бити занимљив и нашим суграђанима али и онима који долазе у Бечеј у посету.“ – рекао нам је Зоран Малић

Када је у питању понуда у самом објекту да ли сте осим стандардне ресторанске понуде предвидели и неки додатни забавни програм?
“Предвидели смо и организовање свирки, концерата. У преговорима смо за серију хуманитарних концерата са неким цивилним организацијама од којих ће први бити одржан већ средином маја месеца. Нека то остане мало изненађење. Наш циљ је да се сличне акције хуманитарног типа одржавају у ресторану редовно”.