Отворени базени од 8. јуна

Из управа бечејског Спортског центра сазнали смо да се чека само одлука Штаба за ванредне ситуације општине Бечеј за отварање комплекса градског базена за грађанство. У понедељак 7. јуна одржана је седница Штаба на којој је донете одлука о датуму почетка рада али и које и какве мере ће бити прописане за функционисање отворених базена када је заштита становништва од ковид епидемије у питању. Директор Спортског центра, Чаба Андрушко рекао нам је да ће од Штаба добити све инструкције и да ће на основу тога бити направљен план и протокол рада базена током овог лета.

Базен је већ отворен за тренинге клубова и припреме спортиста. Када је у питању рад базена осим поштовања посебних хигијенских услова све остале ће углавном бити слично као и прошле године. Базени ће за грађанство радити од 9 до 18.45 часова, јутарњи и вечерњи термини ће остати резервисани за тренинге и гостујуће екипе за припреме за такмичења.

Према речима директора цене се још ове године неће мењати јер сад још увек није тренутак за корекције цена па ће тако бити 200 динара за једну особу једнодневна карта као и претходних година и породична карта (3+1) ће бити 600 динара. И даље остају старе цене претплатних карата, па ће тако за 35 улаза картица бити 4.000, 00 динара, за 18 улазака 2.200,00 динара а за 10 улазница 1.500,00 динара. Карте грађани Бечеја могу да купе у канцеларијама (секретаријату) у спортском центру.

Када су у питању садржаји на самом базену ће радити сви кафићи као и сваке године, поред тога у току сезоне Спортски центар ће у сарадњи са неким фирмама и удружењима организовати и забавне програме, такмичења, радионице и кампове.

За сада су у плану дечији камп програмирања и кодирања у организацији Logi school и неке радионице и забавна такмичења у сарадњи са БУМ-ом. Наравно, и даље су ту сви забавни спортски садржаји и терени за рекреацију укључујући и нове терене за бадминтон и одбојку.