Женски ватерполо клуб: „Ајкулице” грабе ка успеху

Мање од годину дана од када је обновљен рад женског ватерполо тима ПВК Бечеј, девојчице израста до 14 године су освојиле треће место и бронзану медаљу на Првенству Србије за овај узраст. Иза овог успеха девојчица, које и поред ових кратких припрема већ са успехом играју утакмице са екипама које већ дуго и континуирано раде, стоји и њихов тренер Даниела Ћук која је и сама некада била члан ПВК и то у оним временима када је наш бечејски женски ватерполо клуб освајао првенства државе и са успехом наступао на Купу европских шампиона.

Разговарали смо са Даниелом Ћук како је задовољна успехом своје екипе и шта им следи овог лета и у наредном периоду.
„Прича око обнављања женског ватерполо клуба почела је потпуно спонтано прошлог августа када сам стицајем околности залутала на базен. Почело је као забава за неколико дана и на крају постала прилично озбиљна прича. До почетка октобра било је двадесетак девојчица а до Нове године смо проширили екипу на тридесетак девојчица узраста 8 до 14 година.

Заправо ове сезоне имамо две такмичарске екипе, једну 2007. годиште и млађе која је и одиграла финалне турнире Првенства Србије у јануару ове године и освојила треће место као и Финални турнир Купа Србије сада 23. маја када су такође освојиле бронзану медаљу. Одиграле су и Војвођанску лигу за дечаке узраста 12 година, ван конкуренције.

Девојчице 2010. годиште и млађе су тек почеле самостално да играју. Играмо војвођанску лигу са дечацима истог узраста, која је још увек у току, коју завршавамо сад у недељу утакмицом у Новом Саду. Од 18. до 20. јуна ћемо играти квалификациони турнир за Отворено првенство Србије у категорији дечака.

Тренерску екипу чинимо Никола Јовић и ја. Када су планови за ово лето у питању за сада немамо неких предстојећих обавезних такмичења али ћемо вредно тренирати да подигнемо форму како бисмо у наредној сезони отишли корак даље. Крајем августа биће одржан камп Ватерполо савеза Србије за девојчице 2008. годиште и млађе и ту ће учествовати, надам се, десетак наших играчица. Планирамо и да одржавамо тренинге селекције Војводине са којом нас очекује наступ на међународном турниру Дунав лиге у Бечеју од 17. до 19. септембра за девојчице до 14 година.

Оно што сматрам да је највећи успех јесте да су девојчице изузетно вредне и мотивисане и да убрзано стижу остале екипе које тренирају већ више сезона. У јануару смо имали једну девојчицу на припремама кадетске репрезентације за Европско првенство а сада их има три на ширем списку за ЕП које ће се одиграти у Сентешу од 27. јуна до 4. јула“ – рекла нам је Даниела Ћук.