Меморијални турнир у стрит баскету „Слободан Малешев – Бобица“

Традиционални турнир у стрит баскету који сваке године организују Канцеларија за младе општине Бечеј са Кошаркашким клубом Бечеј ове године биће одржан од 2. до 4. јула на старом месту, на централном градском тргу, испред општине Бечеј. Сваке године овај спортски догађај организован је и као хуманитарна манифестација чији је циљ прикупљање помоћи за неке од наших суграђана којима је она неопходна.

Ове године организатори су одлучили да овај турнир од сада па надаље понесе име једног од иницијатора и оснивача ове и других значајних манифестација, име Слободана Малешева – Бобице.

У образложењу ове одлуке, Дане Мандић, члан Општинског Већа задужен за спорт и омладину је рекао:
„Традиционални хуманитарни турнир у стрит баскету, који је постао прави спортски празник током лета у Бечеју и који окупља велики број заинтересованих суграђана којима је спорт и хуманост у срцу, биће организован почетком јула и ове године . Оно што је новост је да ће ове године турнир имати једну битну и веома емотивну за све нас промену у односу на претходе. Прво морам да кажем да ове године одржавамо турнир у пуном капацитету јер то нисмо могли прошле године да спроведемо. Као организатори овог спортског догађаја ми смо се одлучили да он трајно понесе име Меморијални турнир у стрит баскету „Слободан Малешев – Бобица“ и да на овај начин дамо допринос да Бобица не буде заборављен. Желимо пре свега да пратимо његов неизбрисив траг који је оставио међу нама имајући у виду љубав, подршку и ентузијазам који је он пружао огроманом броју Бечејаца и великом броју организација ми смо се одлучили да турниру доделимо име.“

Дане Мандић је додао да је разлог зашто су се одлучили на ово је остане свим Бечејцима у сећању колико је Бобица био човек великог срца који је помогао многима, који је био увек ту за све и колико је само манифестација и програма подржао свим својим срцем, својим присуством и својим фотоапаратом.

Стрит баскет турнир ће као и претходних неколико година бити одржан на терену са професионалном подлогом који ће за ту прилику бити изнајмљен и постављен на тргу, као и трибине и остала опрема која је неопходна. Котизација за све екипе је 2000 динара, такмичење ће трајати три дана, биће донекле лимитиран број екипа да буде изводљиво такмичење у том временском року. За победничке екипе биће обезбеђене награде као и за публику. Ове године средства која ће бити утрошена за организацију ове спортске манифестације биће око 200.000 динара, од чега само изнајмљивање подлоге терена и опреме за три дана кошта око 150.000 динара.