Óbecse

Palacsintaparádé volt Bácsföldváron

Tizedik alkalommal tartották meg augusztus 31-én Bácsföldváron a Palacsintafesztivált, a jubileumi rendezvényt most először az óbecsei Than Fivérek Ifjúsági Mozgalma szervezte meg, amely a rendezvényt életre hívó bácsföldvári Híd Polgárok Egyesületétől vette át a stafétabotot.
A látogatók 17 palacsintasütőnél válogathattak, közöttük a derekegyháziak és a tiszaföldváriak mellett ezúttal budapestiek is voltak. A palacsintaversenyt a tiszaföldváriak nyerték meg, övék lett a palacsintakiránynői cím, de a tiszaföldvári Pakai Tímea nem csak ennek a csapatban szerzett trófeának örülhetett, mert ő tekerte a leggyorsabban a palacsintákat és ő nyerte el a legegészségesebben elkészített palacsintáért járó elismerést is.
Sara Sulomar futott a leggyorsabban zsákban, szájával palacsintával, míg a gyerekek között Horti Máté, a felnőttek között pedig Szabó Dávid nyerte meg a gyorsasági palacsintaevő versenyt, aki fél perc alatt hat palacsintát tudott lenyelni. A Szabó-család szinte mindig kiválóan szerepel: Dávidnak ez volt a harmadik győzelme, édesapja, István is háromszor nyert eddig, de a testvére, Krisztián is bizonyult már a legjobbnak.
A rendezvény ideje alatt ezúttal is voltak kézművesek a falu központjában, a színpadon pedig táncosok és énekesek váltották egymást.
F.R.