Павлова са вишњама и филом од беле чоколаде.

Кора: 6 беланаца умутити постепено додавајући 12 кашика шећера на крају полако умешати 2 пуне кашике густина и две кашике сирћета. Направити округло гнездо од беланаца на папиру за печење (направити благо удубљење у средини) и пећи у рерни прво на 180 степени кратко, пар минута, и кад нарасте смањити температуру на 120/130 степени и сушити кору док не буде онако мало мекана на додир у средини а около чврсти крајеви (треба једно сат времена сигурно). Ако почне да гори и да добија тамну боју заштитити фолијом.

Жути фил: 6 жуманаца, исто толико кашика шећера и два ванил шећера, скувати фил на пари док не запени и скроз се шећер истопи, додати изломљену једну белу чоколаду и пола путера у  још врућ фил и оставити да се охлади. Ако је фил превише густ одвојити мало слатке павлаке за шлаг и измешати да буде мекше да се лакше развуче по кори.

Вишње фил: једна тегла компота од вишања, исцедити сок и укувати вишње са мало шећера док не буде густо као за слатко.

Шлаг: Потребан је један тетра пак од ½ литре млечне павлаке за шлаг из Лидла (или Президентове из фрижидера, проверити да ли је млечна, или свежег милерама са пијаце). Користити пола др. Еткер шлага из кесице као кремфикс,  да шлаг буде чвршћи и стабилнији јер трабе да стоји торта у фрижидеру. Умутити слатку павлаку са мало шећера, два ванил шећера и додати прашак за шлаг онако по потреби да буде чврст али пазити да се не премути јер лако и брзо се претвори у путер (са милерамом са пијаце је мало компликованије јер се јако брзо згусне, треба додати мало млека и пажљиво мутити на најмањој брзини). Формирати Павлову  ређати кора, жути фил, вишње и шлаг на крају или вишње оставити да буду на врху.