Óbecse

PefiMagic: Online vásár a Petőfiben

Kreativitás a járványhelyzetben is

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola közösségi oldalain hívta meg lakosainkat, hogy ,,látogassanak” el karácsonyi és újévi vásárukra 2020. december 14-e és 18-a között, hétfőtől péntekig, amelyen a tanulók, tanárok és szüleik bemutatták képességeiket és kreativitásukat karácsonyi és újévi dekorációk készítésével.
,,Mindannyian különleges hangulatban várjuk az ünnepeket, különösen az újévet és a Karácsonyt! Legyen Ön is részese a PefiMagic varázslatának!’’ – olvasható volt december elején az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola facebook oldalán.
– Az őszi vásárunk sikere után szerettük volna ismét közelebb hozni egymáshoz a diákokat, persze ebben a helyzetben csak virtuálisan, és ünnepi hangulatot teremteni közösségünkben. Éppen ezért döntöttünk a vásár online verziója mellett. De legalább a dísztárgyak promóciója is nagyobb és intenzívebb, hiszen minden tárgy, amit a diákok készítettek eladásra, megtalálható az iskolánk közösségi oldalain. Így sokkal áttekinthetőbbek a dísztárgyak – nyilatkozta Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője.
A szigorítások és járványhelyzet miatt az iskola vezetősége úgy döntött, hogy a vásárra az intézmény facebook oldalán kerüljön sor. A díszeket, ékességeket minden munkanapon vehették át az érdekelt lakosok 8 és 16 óra között, az iskola főbejáratánál. A dekorációk fotóját az említett közösségi oldalán láthatták, a kép alatti megjegyzésben foglalhatták le és másnap átvehették.
A karácsonyi vásáron árult és eladott dísztárgyakból befolyt összeg elköltésének módjáról a Diákparlament dönt, új projektekre fektetve a hangsúlyt.
– Az őszi vásáron befolyt eszközöket jótékony célra fordítottuk, ezúttal a Diákparlament dönt majd arról, hogy mibe fektessük ezt a pénzt. Ez egyben a vállalkozószellemet is fejleszti diákjainkban. Ez vezérelt minket ennek az ötletnek a megvalósításában. A diákok nagyon élvezik, tehát telitalálat ez a vásár – mondta az igazgatónő.
Emellett, a december 12-én megrendezésre kerülő XXI. Himnusz és Szózat szavalóversenyen, amelyre a szabadkai Ivan Šarić Műszaki Középiskolában került sor, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát öt tanuló is képviselte. Gál Noémi aranyérmes lett, Kiskomáromi Zsolna második helyen végzett, Varró Tódor és Tallós Kinga pedig harmadik díjjal tértek haza. Deák Evelin is kitűnően teljesített. Felkészítő tanáraik Szűcs Budai Engelbert és Kosányi Marianna.
Emellett, az újdonságokról beszélve, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola a közelmúltban 3 millió dinárt kapott a Tartományi Kormánytól az iskola régi tetőszerkezetének felújítására és cseréjére. A mennyezet évek óta beázott, emiatt a nagy iskolai ebédlőt lehetetlen volt használni, így az ebédet egy erre a célra kijelölt tanteremben fogyasztották a tanulók. A mennyezet rekonstrukciója után, a régi étkező korszerűbb kinézetet kap.
– Igazán elégedett vagyok az idén megvalósított projektekkel, aktivitásokkal, beruházásokkal és diákjaink eredményeivel is. Sikerült szinte minden célunkat és tervünket megvalósítani, mégpedig elég rövid idő alatt. Fellendítettük az iskola közösségi oldalait is, ami szintén fontos tényező tevékenységeink népszerűsítésében. Még nagyobb lendülettel vágunk neki az új évnek – zárta beszélgetésünket Potrebić Tőzsér Gabriella.