Óbecse

Stanislav Tarailo sikert sikerre halmoz

Az önkormányzat is támogatja az ifjú sportolót

Óbecse község egyszeri anyagi támogatásban részesítette Stanislav Tarailo óbecsei hivatásos testépítőt, akinek a tiszteletére december 7-én fogadást szerveztek a Községháza kistermében. A fiatalember az elmúlt időszakban olyan sikereket ért el, amelyekkel kevesen büszkélkedhetnek ebben a sportágban. Többek között első helyen végzett a Rumán megtartott Vajdasági Bajnokságon és a Belgrádban megszervezett Országos Bajnokságon, valamint második díjjal térhetett haza a Romániában, Kolozsváron, juniorok számára megrendezett Világbajnokságról.
– Óbecse község büszke a fiatal sportolóink sikereire és támogatja őket, motiválja, hogy folytassák ezt az utat és sikert sikerre halmozzanak. Ez nem volt másképp Tarailo esetében sem. Az eredményein is látszik, hogy óriási potenciállal rendelkezik, valamint kitartás, elszántság és tehetség jellemzi. Bárhol, bármilyen versenyen, megmérettetésen megjelenik, a lehető legméltóbb módon képviseli községünket. Ezért is szerettük volna egy egyszeri anyagi támogatással megköszönni eddigi teljesítményét, gratulálni neki eredményeihez és motiválni őt a továbbiakban – mondta Dane Mandić, a Községi Tanács Sporttal, Ifjúsággal, Idegenforgalommal és Tájékoztatással megbízott tagja, aki átnyújtotta az ifjú sportolónak a 30.000 dináros támogatást.
Stanislav Tarailo 2012 óta foglalkozik testépítéssel, de 2018-ban döntött úgy, hogy versenyzőként is kipróbálja magát. Rögtön az évben a Szerbiai Kupabajnokságon első helyet ér el junior kategóriában, később pedig a Jagodina Open versenyen is, amely a legerősebb nemzetközi verseny a régióban. Bronzérmesként tért haza a Vajdasági Kupabajnokságról, idén pedig országos bajnok lett szenior kategóriában. A Balkán Bajnokságon is a legjobbak között szerepelt junior kategóriában, majd ezüstérmet érdemelt ki a világversenyen szintén junior kategóriában.
Elmondása szerint sokat jelent számára, hogy Óbecse község támogatja őt és felismeri kitartó munkájának eredményét. Azt mondja, minden megmérettetésen büszkén képviseli településünket. Habár nagy a konkurencia, igyekszik, hogy a jövőben sem okozzon csalódást és megtartsa ezt a szintet. Elmondása szerint felelősséget érez környezete és azok az emberek iránt, akik őt támogatják. Az egyszeri anyagi támogatásért nagyon hálás az önkormányzatnak.