Спорт

Петровоселци седми а Бечејци осми

КУП ВОЈВОДИНЕ ШОТОКАН КАРАТЕ САВЕЗА СРБИЈЕ

У одличним условима УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју, у недељу 5. новембра је одржан Куп Војводине Шотокан карате савеза Србије за све узрасте чији је званични домаћин био Карате клуб Бачко Петрово Село, уз помоћ спортских пријатеља из Карате клуба Бечеј. Учествовало је 450 такмичара у катама и борбама из 22 клуба Војводине.

Такмичари Карате клуба Бачко Петрово Село су и на овом такмичењу освојили читав низ медаља. У екипном делу такмичења пионирке петровоселског клуба су у борбама освојиле прво, а у катама пето место, док су пионири били четврти у катама. Екипа мушких нада је у катама била прва а у борбама друга, док је екипа женских нада била трећа и у катама и борбама. Јуниорке су у борбама освојиле сребрну медаљу , док су млађе сениорке и сениорке освојиле златне медаље у борбама.

Јована Борђошки је освојила златну а Пеце Левенте бронзану медаљу у извођењу ката у појединачној конкуренцији. Јована Борђошки, Александра Гаврић и Кинга Комароми су се окитиле сребрним, а Левенте Пеце, Наташа Ђурић, Луциа Бованович и Дороћа Берец бронзаним одличјима у борбама.

Карате клуб Бечеј је представљало 13 такмичара у катама и борбама, који су освојили 10 медаља, од чега је шест било златних, две сребрне и две бронзане.

Златне медаље у извођењу ката су освојили Анђела Мишковић, Катарина Киш, Катарина Јакић и Вељко Мишковић, а најсјајније одличје у борбама је припало Балажу Ковачу, као и ката тиму младих нада за који су наступиле Ана Река Комароми, Катарина Киш, Катарина Јакић и Мина Угринов.

Ката тим пионирки, у чијем су саставу биле Катарина Киш, Маја Митић и Анђела Мишковић, успео је да освоји сребрно одличје, као и Ана Река Комароми у појединачном делу такмичењу, док су се бронзама окитили Алекса Мишковић у катама и Едвин Штеибел у борбама. Осим освајача медаља на Куп Србије се пласирао и Хунор Бечеи, па ће бечејски клуб имати укупно 11 представника на том такмичењу.

Прво место у екипном поретку клубова освојио је Енпи из Суботице, друга је  Чока, а трећи Шотокан 021 из Новог Сада. Каратисти Бачког Петровог Села су били седми а такмичари Бечеја осми у генералном поретку.

С.Е.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *