Спорт

Петрушић и Станко прве „гугутке“

НОЖНИ ТЕНИС – „ГУГУТКА КУП“

Неколицина бечејских младића, углавном бивших спортиста, дошли су на идеју како да занимљивом акцијом разбију монотонију лета које обилује забранама и ограничењима када су спортска надметања у питању. Њих десеторица су у суботу 18. јуна на терену ДТВ „Партизан“ организовали први „Гугутка куп“ у ножном тенису. Поштујући све мере кризног штаба том приликом је учествовало само пет екипа, дакле 10 такмичара, иако је интересовање било много веће. Уз мере социјалне дистанце, обавезно дезинфиковање и забрану грљења и других физичких контаката одиграли су турнир занимљивог назива који је у потпуности оправдао очекивања учесника.
Турнир је конципиран тако да прелазни пехар, стилизовану статуу гугутке добија најлошије пласирана екипа која ће уз престижну титулу „гугутки“ имати част и задовољтво да трофеј носи у свом власништву до следећег турнира. Овога пута трофеј је заслужено отишао у руке Ивана Петрушића и Игора Станка из екипе „Еурокрем барабе“ који су остварили максималан учинак, остваривши сва четири пораза у групном делу такмичења, па им је овај трофеј заслужено и припао.
Максималним ангажовањем поменутог двојца питање освајача прелазног пехара је брзо решено, али да би овај извештај био комплетан споменућемо и учинак осталих екипа. Победници великог финала били су Немања Васић и Немања Лончаревић из екипе „Четврта кугла“ који су са 2:1 у сетовима (5:11, 11:8 и 11:5) савладали пар Марко Марјановић и Владимир Давидов из екипе „Врати сестри очи“. Иван Драпшин и Бојан Миловац, из екипе „Поцинковани сточар“, су освојили треће место пошто су у малом финалу славили са 11:7 против екипе „Зока Босанац фан клуб“ коју су чинили Небојша Миловац и Марко Вуковић.
– Жеља нам је била да покажемо да се и у овим отежаним условима узрокованим Корона вирусом може организовати занимљив спортски догађај. Предузели смо све мере које је наложио општински кризни штаб а пре свега смо органичили број екипа које могу да учествују. Интересовање је било велико али нажалост нисмо могли више људи да примимо, па су играли они који су током целог лета били редовни на нашој рекреацији у ДТВ „Партизан“. Цео турнир је протекао у лепој атмосфери, време нас је послужило, учесници су показали све оно знају, а што се тиче учинка моје екипе само бих кратко рекао да нам је жеља да већ након наредног турнира предамо пехар некој другој екипи, кратко је прокоментарисао Иван Петрушић, један од главних организатора и први освајач прелазног пехара „Гугутка купа“.
С.Е.