Спорт

Вредан рад и многа питања

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Припреме фудбалера ОФК Бечеј 1918 одвијају се својим током и у ритму који им одређују мере које наша држава доноси ради превенције и сузбијања Корона вируса. Под надзором Милана Белића, шефа стручног штаба наше екипе вредно се ради на Градском стадиону у Бечеју, али велику главобољу свима задаје то што урађено на тренинзима не могу да покажу на пријатељским утакмицама, које се редом отказују због опште познате ситуације око епидемије Корона вируса.
– Све ово бих могао назвати јединственом ситуацијом која ми се није десила од када сам у фудбалу, где не можеш ништа да планираш. Још више нам компликује ситуацију то што немамо никаквих смерница од савеза шта ће се десити у неком наредном периоду. Чују се свакакве приче, од тога да се неће играти или да ће се све померити за 15 дана и онда је апсолутно немогуће планирати било шта. Долазе нам многи момци на пробу где ја као тренер очекујем да их видим на неким утакмицама, а нажалост то је сада немогуће да се уради. Суперлигаши и прволигаши играју пријатељске утакмице а ми не тако да је јако тешко и незахвално доводити било кога и обећавати му било шта. Имамо заказане с утакмице овог викенда у оквиру плана припрема али се не зна да ли ћемо играти. Прошлог викенда нисмо играли са Цементом из Беочина, пре тога са новосадском Војводином а сада би требали на терен против Младости из Бачког Јарка и Младости из Турије, али не знамо шта ће бити, почео је разговор Милан Белић.
Како сте задовољни током припрема и играчким кадром који поседујете?
– Што се тиче самих припрема и играча задовољан сам првенствено њиховим ангажовањем и бројности на тренингу. Играчи који су нас напустили су они играчи за које сам ја и дао дозволу да могу да оду. Играчи који су остали у клубу су „костур тима“ који сам желео да остане. Придружило нам се доста младих фудбалера из Бечеја који су „бонуси“ тј. 2001., 2002. и 2003. годиште. На њих смо надовезали још пар нових који су квалитетни, „бонус играчи“ из Војводине, очекујемо ових дана играча из Пролетера са Слане Баре тако да правимо младу екипу укомпоновану са још неким играчима из ТСЦ-а, па сам задовољан оним што имамо. Изгледамо боље него што смо изгледали, реално је да будемо неки горњи део табеле. Следеће сезоне по новим правилима ће испадати шест екипа плус још нека екипа ако из Прве лиге испадне неко ко је из нашег реона. Биће врло тешко, очекује нас 19 утакмица у полусезони, биће доста ванредних кола и проблем нам је што још увек немамо распоред по којем би могли да планирамо. Желим да верујем да ће ово све што пре да прође и да ћемо моћи нормално да радимо. Задовољан сам са екипом, а то што смо зацртали на почетку сезоне да будемо у горњем делу табеле то нам јесте и крајњи циљ, јасан је шеф струке ОФК Бечеј 1918.
За крај разговора, Белић се осврнуо на велику разлику у односу на прошло лето када је ангажован. Истакао је да је управа клуба и он као шеф струке успела у томе да оствари зацртано у прошлосезони и да је сада дијаметрално супротна слика, односно много боља. Приводе се радови на терену са вештачком травом, уграђен је систем за аутоматско заливање главног терена. Посебно напомиње да није имао пуно дилема око наставка сарадње са ОФК Бечеј 1918, па ће и наредне сезоне као позајмљен тренер из новосадске Војводине предводити наше фудбалере.

С.Е.