Újabb munkaakció Péterrévén

Tisztaság és összetartás a járvány időszakában is

Péterrévén július 11-én, szombaton újabb munkaakciót tartottak a helyiek. A faluban rendszeresen szerveznek takarítási, karbantartási, felújítási tevékenységeket a település különböző részein. Ez most, a járvány időszakában sincs másképp – persze minden egészségügyi óvintézkedést tiszteletben tartva.
– Péterrévén nyaranta a Tisza-parton zajlik az élet, ott jönnek össze fiatalok, de akár az idősebb generációk is. Ez idén sincs másképp. Van itt egy kis kávézó, valamint a röplabda pálya, amit a Falunkért Ifjúsági Csoport és Óbecse község Ifjúsági Irodája közös erővel valósított meg egy pályázat keretén belül. Itt szoktunk társalogni, pihenni, játszani, sportolni… stb. Tehát mindannyiunk érdeke, hogy tiszta legyen a part, a strand, ezért szoktuk munkaakciókat szervezni. Szombaton is összeszedtük a szemetet, amiből volt bőven, már csak a Tisza áradása miatt is – mesélte Szabó Attila, helyi aktivista, a Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke.
A helyiek azt mondják, maximálisan betartják az előírásokat, intézkedéseket. Ha néhányan össze is jönnek a Tisza-parton, általában maszkot viselnek, de a távolságot mindenképp betartják. Ugyanez érvényes az Ifjúsági Klubban is. Habár a faluban számos nyári rendezvényt le kellett mondani a járvány miatt, többek között a horgászmaratont, média tanfolyamot, bemutatókat és degusztációkat az Ifiben, a fiatalok nem csüggednek. Hacsak megtehetik, társasjátékoznak az Ifjúsági Klubban, vagy stradolnak a Tisza-parton.
– Ami az újdonságokat és a terveket illeti, jövő héten két helyen is ingyen internethez jutnak a helyiek. Az egyik lokáció a Tisza-part, a másik pedig a kis park, az Ifjúsági Klub mellett. Sok tervünk volt a nyárra, amiket most sajnos nem tudunk megvalósítani, de nem mondunk le róluk. Előbb-utóbb sikerül majd realizálni őket. Az egyik ilyen terv egy tusoló és egy öltözőkabin elkészítése és felszerelése a Tisza-parton. Továbbá, ugyanezen a helyen tervben volt néhány nyári buli és koncert is, remélem ezeket is sikerül majd megszervezni még ebben a szezonban – mondta Szabó Attila.

D.P.