Економија

ПИК БЕЧЕЈ – “Флора”: Златна признања у пет категорија

Новосадски сајам је и ове године доделио важна признања за компаније чији се производи посебно истичу својим квалитетом. Ове године, компанија Пик Бечеј под чијим окриљем послује фабрика за прераду воћа и поврћа Флора, чланица МК Група, освојила је прво место у пет категорија: брзо смрзнути грашак, брзо смрзнути кукуруз шећерац, брзо смрзнута шпаргла, брзо смрзнута боранија жута и стерилисан грашак.

„Признања Новосадског сајма која смо освојили представљају доказ нашег континуираног праћења и унапређења квалитета рада. Поносни смо на то што, пажљивим приступом и детаљним испитивањима, све време подижемо стандард у производњи и преради смрзнутог поврћа, а томе ћемо свакако бити посвећени и убудуће”, рекла је Милица Поповић, шеф лабораторије и контроле квалитета компаније Флора.

Оно што издваја компанију Флора јесте константно улагање у производне капацитете, иновативност, али и поузданост у раду.
„Применом савремене технике и технологије, у фабрици Флора се на годишњем нивоу преради око 12 000 тона поврћа. Производи су искључиво од природних сировина, са природним зачинима, конзервисани физичким путем, топлотом и хладноћом, без додатих адитива, вештачких боја, арома и конзерванса. Нове награде које смо освојили резултат су управо ових врхунских одлика нашег пословања”, истакла је Оливера Батуран, менаџер производње компаније Флора.

Фабрика за прераду воћа и поврћа Флора основана је 1978. године, а до данас је проширила свој асортиман бројним производима, од којих су неки попут замрзнуте шпаргле, веома ретки на нашем тржишту. Најзначајнији извозни производи су стерилисани грашак и кукуруз шећерац, као и замрзнути грашак, кукуруз шећерац и боранија. Извози се на тржишта ЕУ, у земље чланице CEFTA, Русије и на тржиште Блиског Истока.

Извор: Бета