Спорт

ПЛИВАЊЕ – Најбољи у свом базену

Пливачки клуб Свим стар из Бечеја је био домаћин међународног пливачког митинга  „Бечејска Звезда 2019” који је одржан у суботу 7. децембра на затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ у Бечеју. Ова, изузетно добро организовна, спортска манифестација је и ове године била веома посећена пошто је учествовало 430 пивача из 27 клубова из Мађарске, Бугарске, Румуније, Македоније и Србије.
На такмичењу које је било предвиђено за учеснике од 2006. до 2012. годишта домаћи клуб је имао 29 пливача и заслужено је понео епитет најуспешнијег клуба у генералном пласману са освојене 24 медаље од чега су чак 13 биле златне, шест сребрних и пет бронзаних.
Најуспешнији појединци из редова нашег клуба су награђени и пехарима за најбоље у својим годиштима. На овом такмичењу то је пошло за руком Ани Ребеки Нађнемеди која је освојила три златне медаље, као и Реки Варги и Александри Кобиларев које су такође успеле да се у три дисциплине попну на највиши степеник победничког постоља.
Златне медаље за наш клуб освајали су и Иван Пађан на 50 метара делфин, Давид Тот на 50 метара леђно, Дарко Јапунџић на 50 м леђно и Никола Поповић на 100 метара делфин. Сребрним одличјима су се окитили Габриела Ердег на 200 метара слободно, Јована Срданов на 200 метара слободно, Давид Тот на 50 метара слободно, Небојша Маљугић на 50 метара делфин, Стефан Нићин на 100 метара мешовито и штафета дечака 4 x 50 метара мешовито.
Бронзане медаље бечејском клубу су донели Марко Лончарски на 100 метара леђно, Стефан Нићин на 200 метара слободно и 100 метара леђно, Андреј Мркшић на 50 метара делфин и Борис Мркшић на 100 метара делфин.
Из бечејског клуба са поносом истичу да је велико интересовање за Ана Ребеку Нађнемеди показао пливачки клуб из Ходмезовасархеља, где је тренер врсни стручњак Шандор Бан под чијим надзором већ раде Ерик Пешти и Зита Секе. Такође, Пензеш Барнабаш је позван на камп Пливачког савеза Војводине који ће бити одржати у Врбасу од 24 до 26. децембра.
Из Пливачког клуба Свим стар позивају сву децу узраста од пет до 12 година да се укључе у рад клуба а том могу да ураде свим радним данима на затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин-Баџа” од пола шест до осам сати поподне.