Победнички пехар селекцији Војводине

ВАТЕПОЛО – МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР МЕМОРИЈАЛ „ДЕЈАН ПОПОВ“

Шести по реду међународни турнир Меморијал „Дејан Попов“ имао је своју прву епизоду прошлог викенда, када су се у затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ такмичили ватерполисти узраста 2002. годишта. Сент Андреу из Шпаније, београдски Партизан, селекције Словеније, Пољске и Војводине, уз домаћи ПВК Бечеј приказали су веома добар квалитет и занимљиве мечеве. Наслов првака понела је селекција Војводине, коју је са клупе водио бечејски тренер Дејан Божић, са помоћником Николом Јовићем и за коју је играо наш суграђанин Никола Крстоношић, остваривши свих пет победа. Пехар за другопласирану екипу је освојила екипа Сент Андреу која је имала скор од четири победе и једног пораза, а трећа је била Словенија која је уз три победе забележила и два неуспеха. Наши ватерполисти, које је предводио тренер Горан Крстоношић, су остварили победе над Партизаном (11:3) и Пољском (8:5), а изгубили од Словеније (11:9), Војводине (13:9) и Сент Андреуа (9:6), па су заузели четврто место. Партизан је са једном победом заузео пето место, док је селекција Пољске, коју је са клупе предводио Александар Крстоношић, турнир завршила без победе па јој је припала шеста позиција.
Екипу ПВК Бечеј су чинили голмани Вељко Котарица и Марко Атанасов, као и играчи у пољу Алекса Пантић, Огњен Пејић, Милијан Ћурчин, Лука Катић, Владимир Купрешак, Лука Вучковић, Јован Живков Андричин, Небојша Велимиров, Алекса Конатар, Милош Недељковић, Богдан Јарић, Урош Ковачев и капитен Виктор Месарош.
Пехар за најбољег играча играча турнира добио је Виктор Варкуља, капитен првопласиране екипе, најбољи стрелац је био Аљаж Тропан из селекције Словеније, а епитет најбољег голмана понео је Габриел Караско Алварез из екипе Сент Андреу.
Пехаре и медаље учесницима турнира уручио је Зоран Попов, председник домаћег ПВК Бечеј и брат трагично настрадалог Дејана Попова у чије се сећање и држава овај турнир.
Други део овогодишњег Меморијала „Дејан Попов“ у којем ће се такмичити дечаци рођени 2006. године почео је у четвртак 11. априла након закључења овог броја „Бечејских дана“ и биће завршен данас, док ће се од 15. до 17. априла одржати турнир ватерполиста рођених 2004. године. И ова два турнира ће имати префикс међународних пошто ће гости Бечеја бити млади ватерполисти из Русије, Румуније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и из наше земље, што је свакако добра позивница љубитељима ватерпола да дођу у што већем броју на затворени базен УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ и пруже подршку будућим асовима нашег трофејног спорта.
Домаћин је и овога пута заслужено добио све похвале за гостопримство и организацију овог, веома атрактивног турнира, који ће сигурно и у наредном периосу периоду бити нешто по чему ће ПВК Бечеј бити познат у нашој земљи, региону а и шире.

Синиша Ерак