Polgárok szerinti költségvetés – a te véleményed is számít

Idén is lehet szavazni a költségvetési prioritásokra

Óbecse község polgárai idén is dönthetnek arról, hogy mire fektessenek be pénzt a helyi költségvetésből a jövő évben.
A polgárok igényei szerinti költségvetés – a te véleményed is számít elnevezésű akció célja idén is az, hogy lehetővé tegye minden lakosunk számára, hogy részt vegyen a költségvetés felhasználásának és eloszlásának döntéshozatalában. Az akciót az Óbecsei Ifjúsági Szervezet valósítja meg Óbecse község együttműködésével.
– Idén nem áll annyi beruházásra szánt eszköz a rendelkezésünkre, mint az előző években. A polgárok szavaznak, hogy mire is fordítsuk ezeket az eszközöket. Ezzel minden lakosunkhoz közelebb kerülünk. Azokat, akik eddig nem jártak szavazni, nem foglalkoztak politikával, érdeklik a járdák, közutak, játszóterek, csatornarendszer… Ez is a lényege az akciónak, hogy visszajelzést kapjunk a polgároktól, hogy nekik mi a fontos – mondta Dragan Tošić, Óbecse község elnöke.
Tekintettel a járványügyi helyzetre, az előttünk álló költségvetési évben a beruházásokra szánt források összege csaknem kétszer kevesebb lesz, mint korábban. Ezért a szervezők azt javasolják a polgároknak, hogy ezúttal kisebb projekteket válasszanak.
A beruházási prioritásokról elektronikus úton szavazhatnak a polgárok, november 12-ig. Azok a projektek, amelyek a legtöbb szavazatot kapják, helyet kapnak a szavazócédulán.
– Óbecse község honlapján és az Óbecsei Ifjúsági Szervezet honlapján is megtalálható a link, melyen keresztül lehet szavazni. Írásban is lesz lehetőség javaslatot tenni, mégpedig a Helyi közösségekben. Feltételezhetően december elején kerül sor a választónapokra, amit követően bemutatjuk az eredményeket – nyilatkozta Aleksandar Đekić, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet elnöke.
Dragan Tošić községelnök elmondta, hogy a Pénzügyi Osztály munkatársaival együtt, kerekasztal-megbeszéléseket tartanak az összes helyi közösségben, hogy minél több polgár vehessen részt a 2021-es évi költségvetésről szóló döntéshozatalban.

D.P.