Óbecse

Átadták a felújított futballpályáját a Samu Mihály iskolában

Vladimir Batez tartományi titkár ünnepélyesen megnyitotta az új pályát

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár október 14-én, szerdán az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában tett látogatást, ahol Óbecse község képviselőinek és az oktatási intézmény dolgozóinak, valamint diákjainak jelenlétében, ünnepélyesen megnyitotta az iskola nemrégiben felújított futballpályáját.
– Az iskola dolgozói és tanulói tudják legjobban, hogy hogy nézett ki, milyen állapotban volt az előző sportpálya. Itt már nem lehetett rendesen dolgozni, tornaórákat tartani. Örülök, hogy sikerült felújítani ezt a pályát, ezáltal a gyerekek jobb feltételeket kaptak a sportoláshoz. Néhány éve a kosárlabda pályát is rekonstruáltuk, így most valóban kitűnő feltételek között edzhetnek a fiatalok. A jövőben is folytatjuk a sportinfrastruktúra fejlesztését Vajdaság egész területén – nyilatkozta a megnyitón Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár.
A Tartományi Titkárság a múlt évben a tartomány jelenlegi költségvetési tartalékából közel 2,5 millió dinárt fordított a Vajdaság területén található sportlétesítmények rekonstrukciójára, rehabilitációjára és átalakítására.
– Ahogyan azt másfél évvel ezelőtt megígértem, az újfalusi Samu Mihály iskola a következő, ahol beruházások valósulnak meg. A felújított sportpálya után más felújítási munkálatok is várhatóak ebben az iskolában. – mondta Dragan Tošić, Óbecse község elnöke.
A sportpálya ünnepélyes megnyitóján Dragan Tošić, Óbecse község elnöke és Dalila Dujaković, a Községi Tanács oktatással és szociális védelemmel megbízott tagja, öt futball-labdát, öt kosárlabdát és két kapuhálót nyújtott át az iskola tanulóinak. A sportfelszerelést Óbecse község Ifjúsági Irodája biztosította.
Az iskola igazgatónője, Tufegdzsity Mónika elmondta, hogy kiváló együttműködésnek örvendenek az önkormányzattal, és reméli, hogy ez a jövőben is így marad. Azt is hozzátette, hogy a diákok nagyon örülnek a felújított pályának, valamint az új labdáknak és sportfelszerelésnek.

D.P.