Друштво

Помозите Настасји

Некадашњој ватерполисткињи, која је бранила боје Србије на Европском првенству у Београду 2006. године, Бечејки Настасји Недимовић, потребна је помоћ.

Борба је почела 31. октобра 2016. године, када је у Настасја у шестом месецу трудноће легла у кревет и више није могла да устане. Томе су претходили јаки и болни спазми у леђима. Установљена је дијагноза – мултипли мијелом (рак коштане сржи), неизлечива хронична болест, због које се ствара велики број одређених протеина који нагризају кости и праве лезије (рупе у костима због којих постају врло крхке и лако ломљиве). Порођена хитно царским резом два месеца пре термина, при чему се ломе ребра и грудна кост. Нажалост, Настасја је тада остала непокретна. Уследило је пет циклуса хемиотерапије које су праћене вежбама физијатра. Научила је поново да седи и хода. Одрађена је трансплантација коштане сржи. Малигнитета и даље има у малом броју.

Борба са овом опаком болешћу се наставља. Ако сте у могућности, помозите Настасји.

Број на који можете помоћи је: 115-0381600674042-32 (Теленор банка)

Za uplate iz inostanstva SWIFT kod je AAAARSBG, a račun RS3511503816006740423 (Telenor banka)

Ватерполо клуб Бечеј на првој утакмици ове сезоне, која се игра 11. новембра у 20 часова на базену поставиће кутију за добровољни прилог намењен лечењу Бечејке, Настасје Недимовић.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *